10 yıllık davada nokta koyuldu

10 yıllık davada nokta koyuldu

Google ve Oracle arasında 10 yılı aşkın bir süredir devam eden, defalarca karara bağlansa da itirazlarla bu kararların bozulduğu davada son söz söylendi. ABD Yüksek Mahkemesi, dava sonucunda Google’ı haklı bulduğunu açıkladı.

Oracle, Google’ı Java yazılımının kodlarını “çalarak” Android işletim sistemini bu kodların üzerinde inşa ettiğini savunuyordu. Federal telif hakları yasasının Google tarafından ihlal edildiğini söyleyen Oracle, internet devinden 30 milyar dolar civarında bir tazminat talebinde bulunuyordu.

Yargıç Stephen Breyer, 2’ye karşı 6 oyla alınan kararın sebebini şu sözlerle açıkladı: “Oracle’ın kodu hakkındaki telif hakkı iddiasını kabul etseydik, bu yazılım geliştirmenin önünü tıkayacak bir karar olurdu. Anahtarın tek bir elde bulunması doğru olmaz.”

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir