2 hafta kısmi kapanma kararı

2 hafta kısmi kapanma kararı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün düzenlenen kabine toplantısı sonrasında alınan yeni COVID-19 – Koronavirüs kararlarını açıkladı. Buna göre Türkiye’de, 2 haftalık kısmi kapanma uygulanacak.

Kısmi Kapanma Nedir; Kısmi Kapanmada Neler Yasak, Neler Serbest?

Ramazan ayının ilk 2 haftasında kısmi kapanma uygulanacak Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek. Hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması 05 -19 saatleri arasında uygulanacak. Zorunlu haller dışında şehirlerarası yolculuk yasaklanacak. 65 yaş üstü ve 18 altı için şehiriçi toplu taşımada sınırlandırma yapılacak. Kamuda mesai 16.00’da bitecek. Kamuda çalışan hamle ve kronik hastalar idari izinli sayılacak. Sınav sürecinde olan 8 -12. Sınıflar ve okul öncesi hariç uzaktan eğitime geçilecek. Yeme içme hizmeti veren, kıraat, lokal, çay bahçesi, spor salonu gibi mekanlar bayram sonrasına kadar kapalı kalacak. Lokanta ve benzeri mekanlar, sadece belirlene saatlerde paket ve gel al servisi verebilecek. Düğün nişan genel kurul gibi kapalı alan etkinlikleri bayram sonrasına kadar yasaklanacak. Oteller kendi müşterileri ile sınırlı olmak üzere hizmet verebilecek. Sahte rezervasyon ve benzeri hilelere göz yumulmayacak.  Evlerde toplu iftar düzenlenmesine izin verilmeyecek.

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir