2 yeni koronavirüs daha bulundu

2 yeni koronavirüs daha bulundu

Japonya ve Kamboçya’daki laboratuvar dondurucularında saklanan hayvanlarda, COVID-19’a neden olan SARS-CoV-2 ile yakından ilişkili iki yeni koronavirüs türü bulundu. Bulunan koronavirüsler, Covid-19’un geçen yıl ilk kez bildirildiği Çin dışında bulunan ilk SARS-CoV-2 akrabaları. Virüsler, Kamboçya’daki bir laboratuvarda dondurulmuş at nalı yarasalarında ve Japonya’daki bir laboratuvarda dondurulmuş yarasa dışkılarında bulundu.

SARS-CoV-2 virüsünün kökenini araştıran, WHO tarafından da desteklenen araştırmacılar, COVID-19 pandemisinin hayvan vektörünü soruşturuyor ve hedef alanı küçültmeye çalışıyor. 

En olası şüpheli at nalı yarasaları, ancak bunun hayvandan insana nasıl sıçradığı ve ara bir hayvandan geçip geçmediği bilinmiyor. İnsan – hayvan bariyerinin nasıl geçildiğini anlamak yıllar alabilir, ancak kökenini tespit etmek insan popülasyonlarına daha fazla giriş yapılmasını önlemek için önemli.

Eğer bulunan virüsler SARS-CoV-2 ile yakından ilişkiliyse, bilim insanlarının yarasalardan insanlara nasıl geçtiğini belirlemelerine yardımcı olabilirler, ancak bu tür iç görüler sağlamak için genomlarının yüzde 97’sinden fazlasını SARS-CoV-2 ile paylaşıyor olmaları gerekli. Örnekleri bulan Kamboçya’daki Pasteur Enstitüsü araştırmacıları, şu anki bilinen herhangi bir Covid akrabasından daha fazlası benzediğini söylüyor.

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir