2021 Oscar ödülleri açıklandı

2021 Oscar ödülleri açıklandı

2021 Oscar ödülleri, COVID-19 salgının gölgesinde de olsa sahiplerini buldu. Bir sunucu tarafından sunulmayan ve seyircisiz olarak düzenlenen ödül töreninde en çok merak edilen, kuşkusuz en iyi filmin hangisi olacağıydı. Ve kazanan, Nomadland oldu. Nomadland, ayrıca en iyi yönetmen ve en iyi kadın oyuncu ödüllerinin sahibi olmayı başardı. Filmin yönetmeni Chloé Zhao ilk kez bu ödüle layık görülürken, Frances McDormand da Nomadland’deki rolüyle en iyi kadın oyuncu Oscar’ını almaya hak kazandı.

Geceye 35 adaylıkla adını yazdıran Netflix, her ne kadar pek çok ödül almış olsa da, en iyi film dalında yine beklediğini bulamadı. Netflix, bu kategoride Mank ve Şikago Yedilsinin Yargılanması (The Trial of the Chicago Seven) filmleri ile aday gösterilmişti.

Amazon ise, Sound of Metal ile en iyi ses ve en iyi kurgu Oscar’larını kazanmayı başardı.

nomadland

2021 Oscar Kazananlar

En iyi film: Nomadland En iyi kadın oyuncu: Frances McDormand – Nomadland En iyi erkek oyuncu: Anthony Hopkins – The Father En iyi yönetmen: Chloé Zhao – Nomadland En iyi görüntü yönetmeni: Mank – Erik Messerschmidt En iyi orijinal senaryo: Emerald Fennell-Promising Young Woman En iyi uyarlama senaryo: Florian Zeller ve Christopher Hampton – The Father En iyi yardımcı erkek oyuncu: Daniel Kaluuya – Judas and the Black Messiah En iyi yardımcı kadın oyuncu: Youn Yuh-jung – Minari En iyi uluslararası film: Another Round (Danimarka) En iyi saç ve makyaj tasarımı: Ma Rainey’s Black Bottom En iyi ses: Sound of Metal En iyi kostüm tasarımı: Ma Rainey’s Black Bottom En iyi belgesel: My Octopus Teacher En iyi görsel efekt: Tenet En iyi kısa film: Two Distant Strangers En iyi animasyon: Soul En iyi müzik: Soul En iyi orijinal şarkı: Fight For You – Judas and the Black Messiah En iyi prodüksiyon: Mank En iyi kurgu: Sound of Metal En iyi yapım tasarımı: Mank

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir