28 yıl öncenin "bahtsız" cihazı

28 yıl öncenin “bahtsız” cihazı

Nintendo’nun oyun dünyasının kilometre taşlarından olan oyun konsolu GameBoy, bugün bile halen pek çok oyun sever tarafından severek kullanılıyor. Özellikle 90’lı yıllarda oldukça popüler olan GameBoy, bir eğlence cihazıydı fakat Nintendo bu cihazı piyasaya sürerken farklı bir alternatifi daha göz önünde bulundurmuş.

GameBoy’un tanıtılmasının üzerinden geçen yılların ardından, bu cihaza ilişkin tanıtımı yapılmamış bir başka cihazın daha varlığı gün ışığına çıktı. WorkBoy adı verilen bir klavye aparatı, GameBoy’u bir PDA‘ya, yani bir cep bilgisayarına dönüştürmek amacıyla tasarlanmış.

WorkBoy: Lost Game Boy Add-on FOUND After 28 Years - Game History SecretsWorkBoy: Lost Game Boy Add-on FOUND After 28 Years – Game History SecretsSUBSCRIBE for more failed, cancelled & beta games > Failed Nintendo Pitches > Rare Nintendo Consoles > Today on Game History Secrets, Liam talks about his journey to find the lost Nintendo Game Boy add-on, the WorkBoy. This peripheral has been lost for 28 years, but through determination and some amazing luck, the WorkBoy lives again for us all to see. Liam Robertson is a video game researcher and archiver. In his spare time, Liam creates videos and articles for various outlets, and will also be contributing to the Did You Know Gaming channel. Follow DYKG on: Twitter: Instagram: Facebook: Website: Special Thanks to ConsoleVariations for donating the Game Boy used in this video: Mystery music via Wee Free Music: Some footage via #WorkBoy #GameBoy #Nintendo

Yukarıdaki videoda da göründüğü gibi WorkBoy aslında 1992 yılında hazırlanmış. Fakat sonradan Nintendo karar değiştirmiş olacak ki, bu cihaz 28 yıl önce tavan arasına kaldırılmış. Cihaz o dönem piyasaya çıksaydı, GameBoy bugüne dek nasıl şekillenirdi, şu an kestirmesi zor.

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir