Ağız ve Diş Sağlığı Diş Hekimleri – Dentova

Ağız ve Diş Sağlığı Diş Hekimleri – Dentova

 

Diş Hekimlerin Görevleri Nelerdir?

 

Konya diş hekimi, ağız ve diş sağlığı gibi rahatsızlıklara engel olabilecek yetkili kişilerdir. Hastasının rahatsız olduğu ağız hastalığını öğrenip tedavi eder. Eğer diş hastalığı ise dişin çürük olan yeri temizler sonrasında dolgu yapar ve eğer gerekirse o rahatsızlık için reçete yazar. Diş bozukluklarına, çarpıklarına çözümler bulur. Çıkmış veya eksik olan dişlerin yerine yeni dişler ile düzenli hale getirir. Ağız içi ve dışı, diş ve diş eti gibi rahatsızlıklarını iyileştirir. Diş hekimleri ayrıca konya diş protez hizmetleri de vermektedirler.

 

Diş Hekimleri Hangi Malzemeler Kullanır?

 

Diş hekimleri öncelikle ağız ve diş sağlığını ilgilendiren malzemeler kullanır örneğin; Diş Ünitesi, Diş Temizleme Malzemeleri, Diş Röntgen Cihazı, Diş Ölçü ve Dolgu materyalleri, Anestezi Aleti ve Anestezi İlaçları, Ağız ve Diş Hastalıklarını İlgilendiren Aletler, İlaçlar ve Tıbbi Cihazlar kullanırlar.

 

Konya İmplant Diş Tedavisi – Diş İmplantı

 

Konya implant denilince, akla Dentova gelmektedir. Diş implantı titanyumdan yapılan yapay diş kökleridir. Diş implantı yaptıran kişilerin ya tek dişi ya da birden fazla diş eksiği olan hastaların çene kemiğine az önce bahsettiğim titanyum madde ile diş eksikliğini ortadan kaldırmaktadır.

İmplant diş tedavisi sadece eksik olan dişin olduğu yerin çene kemiği kısmına titanyum vida yerleştirilir, bu tedavi de diğer sağlam dişlere hiçbir işlem yapılmaz. Titanyum vidanın çene kemiği ile tamamen bir olması için yapılan cerrahi işlemlere göre protez dişin takılması için ortalama 3 ile 6 ay arası beklenilmesi gerekmektedir. Çene kemiğine yerleştirilmiş olan kistin temizlenmesi ve sinüs lifting gibi cerrahi süreçler implantın yerleştirme süresi hatta protez dişin takılma zamanı belli bir süre uzatabilir. Sinüs liftingi açıklamak gerekir ise sinüs lifting bir sinüs de olan boşluğu doldurma tedavisidir. Maksiller sinüslerin zamanla sarkıyor olması, kemik yapısının değişmiş \ bozulmuş olması ve hacminin kayıplar olması vaktinde implanttan önce yapılan operasyona sinüs lifting yapılmaktadır. Sinüs liftingin yapılma amacı, implant tedavisi yapılacak olan yere de titanyum vidanın sığacağı bir yer ayırtılmaktadır. Sinüs lifting operasyonu, tedavi olacak hastaya genel anestezi veya lokal anestezi kullanıldıktan sonra sinüs zarının yukarıya doğru kaldırarak bulunan boşluklara kemik tozu ile doldurma işlemi yapılır.

 

Paylaş
Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir