AMD Ryzen 5000'den yeni rekor

AMD Ryzen 5000’den yeni rekor

AMD’nin yeni Ryzen 5000 işlemcileri, overclock (hız aşırtma) uzmanlarının elerinde rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Wccftech tarafından bildirilen son rekor da, oldukça etkileyici görünüyor.

Tayvanlı overclock uzmanı TSAIK, AMD Ryzen 9 5950X ile, işlemcinin 16 çekirdeğini kullanarak 6.35GHz gibi inanılmaz bir hıza ulaşmayı başardı. Bu overclock denemesi sırasında sıvı nitrojen soğutma kullanıldı ve anakart olarak MSI MEG X570 GODLIKE tercih edildi.

Diğer bir overclock uzmanı Der8auer, aynı işlemci ile 5.85GHz hıza ulaştı ve Cinebench R20 testinde 14.275 puan elde etti. Bu skorun, dünyada elde edilmiş olan en iyi skorlardan biri olduğu bildiriliyor. Der8auer, bu overclock denemesini aşağıdaki videoda paylaşmayı da ihmal etmedi.

Overclocking AMD Ryzen just became INSANE - 5950X 16 Core OCOverclocking AMD Ryzen just became INSANE – 5950X 16 Core OCMore Info about Hetzner Servers: ——————————————————— Support me on Patreon: ——————————————————— Save 10% on your iFixit purchase: DER8AUER10 iFixit: Buy the Pro Tech Toolkit: Buy the Manta Precision Bit Set: ——————————————————— Find my products at Caseking: Delid Die Mate 2: Delid Die Mate X: Skylake-X Direct Die Frame: 9th Gen OC Frame: Debug-LED: Pretested CPUs: ——————————————————— My Equipment: USB- Microscope*: My Camera*: (*Affiliate Links: If you buy something, I will get a part of the profit) ——————————————————— Music / Credits: Revolt – Luwaks Outro: Vendetta Beats – Angelus (Custom Version)

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir