Apple M1'de düzeltilemeyen açık

Apple M1’de düzeltilemeyen açık

Apple M1 işlemcisinde bir güvenlik açığı bulunduğu, dahası kapatılmasının mümkün olmadığı iddia ediliyor. İyi haberse, bu açığın sisteme zarar verecek türden olmaması. Açığı keşfeden Hector Martin, Apple’ın M1 işlemcisi üzerinde çalışacak Asahi Linux projesini geliştirirken bu açığı tespit ettiğini açıkladı. Açtığı web sayfasında açığı detaylı olarak anlatan Martin, açığın ciddi olduğunu ancak sistem için bir tehdit oluşturmadığını söylüyor: “Pratik koşullarda hiç kimse bu açığı kötüye kullanamaz. Gizli kanallar bu açığı kullanarak işbirliği yapmayan uygulamalardan veya sistemlerden veri sızdıramaz.”

Martin, bu açığı kapatmak için Apple’ın M1’de silikon seviyesinde bir değişiklik yapması gerektiğini söylüyor. Ancak kullanıcıların M1RACLES adını verdiği bu açıktan endişelenmek yerine kötü amaçlı yazılım gibi diğer yaygın güvenlik sorunlarına odaklanmaları gerektiğini de ekliyor.

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir