Apple Başı Belada !

Apple Şirketine, 2,6 Milyar Dolarlık Dava !

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple’ın iPhone X isimli akıllı telefon modelini kullandığını ifade eden Escobar, FaceTime’daki güvenlik açığı nedeniyle güvenliğinin tehlikeye girdiği iddiası ile Apple’ı dava etti.
TMZ’de yer alan habere göre, söz konusu açık nedeniyle adresinin sızdırıldığını ve güvenliğinin tehdit edildiğini ileri süren Roberto Escobar, 2.6 milyar dolar (17.64 milyar TL) tazminat talep ediyor.

Escobar’ın kardeşi geçtiğimiz dönemde bir başka tazminat davası haberi ile gündeme gelmişti.

Roberto Escobar Netflix’e Escobar’ın hayatının anlatıldığı Narcos dizisi nedeniyle, 1 milyar dolar değerinde tazminat davası açmıştı.

Ocak 2019 tarihinde kendisine tehdit savuran birtakım e-postalar almaya başlayan ve sık sık FaceTime aracılığı ile rahatsız edildiğini söyleyen Roberto Escobar, Apple’a karşı dava açmaya hazırlanıyor. Bir iPhone X kullanıcısı olan Escobar, cihazı aldığı sırada çalışanların akıllı telefon için “piyasadaki en güvenli cihaz” ve “asla savunmasız kalmaz” gibi tanımlamalar kullandığını söylüyor.
Ortaya çıkan belgelere göre Apple ‘sözleşmenin ihlali’, ‘ihmal’ ve ‘duygusal ihmal’ gibi bazı eylemlerle suçlanıyor.
Sözleşmenin ihlali, verilen sözlerin tutulmasını ve cihazın savunmasız kalmasını konu edinir ve bu noktada 100 milyon dolar tazminat isteniyor. İhmal, şirketin bazı güvenlik önlemlerini almadığını iddia ediyor ve bunun için istenen tazminat da 500 milyon dolar civarında. Öte taraftan duygusal ihmal ise bu durumun yol açtığı psikoloji ile alakalı ve bunun için istenen tazminat ise 2 milyar dolar. Yani toplamda 2,6 milyar dolar tutarında bir tazminat isteniyor.
Roberto, kendi güvenliği için iPhone kullandığını ancak Apple’ın insanları aldattığını ve kalitesiz telefonlar sattığını söyledi. Roberto’nun bununla sınırlı kalmayarak 30 milyar dolarlık bir dava daha açacağı belirtiliyor. Piyasaya sahte telefonlar süren Roberto’nun böyle bir dava açması büyük bir sürpriz oldu diyebiliriz.
Bu dava Roberto Escobar için bir ilk değil, Pablo Escobar’ın abisi daha önce de Apple’ı kullanarak gündeme gelmeye çalışmıştı. ripapple.com alan adını satın alan Roberto Escobar iPhone 11 Pro modellerini 24 karat altınla kaplatarak $499’a satışa sunmuştu. Escobar ailesi Escobar Fold isimli telefonlarla da Apple’a rakip olmaya çalışmıştı.
Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir