Apple'ın iOS davası sonuçlandı

Apple’ın iOS davası sonuçlandı

Apple ve Corellium şirketleri arasında 2019’dan bu yana süren dava, sonunda tatlıya bağlandı. Özellikle geçtiğimiz yıl her 2 taraf için de mahkeme koridorlarında hararetli günler yaşatan bu davada yüzü gülen taraf sanıyoruz ki Corellium olmuş. “Sanıyoruz” diyoruz, zira davanın sonuçları henüz tam olarak bilinmiyor. Peki, bu davanın sebebi neydi?

Davanın sebebi, Corellium’un, Apple‘ın işletim sistemi olan iOS platformu üzerinde, herhangi bir fiziksel cihaz olmadan test yapabilmelerini sağlayan bir sanal iOS yazılım geliştirmesinden kaynaklanıyor. Apple, bunu öğrendikten sonra Corellium’a dava açmış ve mahkemeye, Corellium’un iOS platformunun güvenliğini tehlikeye attığı iddiasıyla başvurmuştu.

O günden bugüne kadar süren dava, sonunda her 2 taraf içinde uzlaşma sağlanarak sonlanmış görünüyor. The Washington Post’un haberine göre, şimdilik gülen taraf Corellium. Zira şirket, çalışmasına aynı şekilde devam edebilecek. Apple’dan ise konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Ayrıca mahkemenin detayları net olarak da bilinmiyor. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili daha fazla bilgi gelecektir.

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir