Beklenen oyun, PS5'e gelmeyebilir

Beklenen oyun, PS5’e gelmeyebilir

Microsoft ve Sony arasındaki rekabet, yeni nesil oyun konsolları tarafında olduğu gibi oyun stüdyoları alanında da sürüyor. PlayStation 5 ve Xbox Series X‘in yakında satışa çıkmasını beklerken, 2 taraftan da farklı duyurular geliyor. Sony Türkiye, PlayStation 5’i 8.200 TL fiyatla satışa sunacağını açıklarken, Xbox Series X şu an daha pahalı konumda kaldı. Ancak elbette ikisi arasındaki kora kor mücadeleyi her 2 oyun konsolu da piyasaya çıktığında göreceğiz.

Şimdiyse, geçtiğimiz günlerde Bethesda’nın ana şirketi ZeniMax Media’yı satın alan Microsoft’tan ilginç bir çıkış daha geldi. Xbox’ın patronu Phil Spencer, kendisiyle yapılan bir söyleşide artık Bethesda oyunlarının PlayStation’a çıkmasına gerek olmadığını söyledi.

Bilindiği gibi Bethesda şu sıralar The Elder Scrolls VI üzerinde çalışıyor. Fakat satın alımın ardından The Elder Scrolls VI’nın da yalnızca Xbox’a özel olması şiddetle muhtemel. Söyleşide bu soruyu da yanıtlayan Spencer, yaptıkları satın alımda harcadıkları 7.5 milyar doların telafisinin bu oyuna bağlı olmadığı söylerken The Elder Scrolls VI’nın PlayStation platformunda yer almayacağının da işaretini vermiş oldu.

Spencer röportajda ayrıca “diğer oyuncuların bu oyunları oynamalarını engellemek istemediklerini, aksine daha fazla insanın oyun oynayabilmesini istediklerini” de söyledi. Spencer’ın aynı röportaj içinde çelişen ilginç açıklamalar yapması, konunun halen netlik kazanmadığını gösteriyor. Bakalım The Elder Scrolls VI, PlayStation’a çıkacak mı, yoksa Xbox özel oyunlarından biri mi olacak…

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir