Bu kez onun fotoğrafı çekildi

Bu kez onun fotoğrafı çekildi

Neredeyse iki hafta önce, NASA’nın Mars 2020 Perseverance yüzey araştırma aracı yedi aylık bir yolculuğun ardından Mars’a indi. Görev ekibi, Jezero Krateri’nin içinden bazı inanılmaz fotoğraflar elde etti. Yakında daha fazlası da gelecek gibi görünüyor.

Ama bu kez Perseverance’nin çektiği görüntüler ile değil, doğrudan Perseverance’nin görüntüleri ile karşı karşıyayız. Mars yörüngesindeki Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) uydusu üzerindeki yüksek çözünürlüklü HiRISE kamerası sayesinde, Perseverance’nin Mars üzerindeki görüntüsü  elde edildi.

Yüzey araştırma aracı gezegenin zemininde dolaşmaya başladığında, iniş unsurlarının geri kalanı yavaşça tozla kaplanacak ve sonunda tamamen kaybolacak. HiRISE bu değişiklikleri izlemeye ve fotoğraflarını çekmeye devam edecek.

Görev, Mars’ın zayıf atmosferini incelemeyi ve daha nadir bileşenlerini daha iyi anlamayı hedefliyor. Kızıl Gezegen’in havasındaki eser miktarda bulunan gazların tespiti Mars’ı çözmeye çalışan eski ve yeni birkaç görevden birini oluşturuyor. 

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir