Çarpık & Yamuk Diş ve Çene tedavilerinde kullanılan yöntemler

Ortodonti Tedavisi Nedir?

Ortodonti, alt ve üst çeneler ile diş çarpıklıklarının düzeltilmesi ile ilgilenilen bir diş hekimliği dalıdır. Konya Diş Teli tedavisi de Ortodonti bölümüne aittir. Çarpık ve yerinde konumlanmayan dişleri temizlemek oldukça zor olduğu için, periondontal bir diğer deyiş ile diş eti gibi hastalıklara yakalanma ve diş çürümesine bağlı olarak dişlerin olması gerekenden daha erken kaybedilme gibi bir risk vardır. Ayrıca çene kaslarında olması gerekenden fazla baskıya sebep olarak temporomandibular eklem sorunlarına ve bu sebeple baş ağrısına, sırtta ve omuzda ağrılara sebep olabilir.

Ortodontik tedaviyi sadece ortodontistler ve diş hekimleri ilgilenir, eğer böyle bir tedaviye ihtiyacınız var ise kesinlikle ikisinden birine uğramalısınız. Detaylı bir medikal ve dental özgeçmişiniz, ağız ve diş tedavisi, çene şekillerinizin oluşturulması ve özel birkaç röntgen filmleri ve fotoğrafınızın çekilmesi gibi pek çok tanı yöntemini bulunduran muayeneden sonra, ortodontik tedaviye ihtiyacınız var mı yok mu ona bakılır sonra da yapılacak olan tedaviyi ilgilendiren tedavi türü belirlenir. Eğer ortodontik tedaviye ihtiyacınız var ise aşağıya sizin için hazırlanan belirtilere bakınız;

Estetik Diş Dolgusu Nedir?

İnsan güzelliğinin en önemli yapı taşlarından biri olan dişler ve kusursuz bir gülüş her bireyin en çok dikkat ettiği ve özen gösterdiği bir konudur. Bu sayede bireyler istedikleri kusursuz diş ve güzel bir gülüş için diş hekimlere başvurular artmıştır. Daha güzel bir gülüş için yapılan araştırma ve çalışmalar sonrasında yeni yöntemler ve materyaller bulunmuştur. Bu konu da ise en çok dikkat çekilen ve istenilenlerden biri estetik dolgu ve konya diş beyazlatma olmaktadır. Hiçbir birey yapay bir diş görüntüsü olmasını haklı olarak istemez. Bu yüzden doğal diş görünümüne en yakın estetik diş dolgularına talep gün geçtikçe artmaktadır. Estetik dolgu hem ön dişlerde hem de arka dişlerde işlem yapılmaktadır.

Konya Diş Dolgusu için ilgi olmasının ana sebeplerinden biri dişlerin kendi rengine uygun yapılmaktadır. Bu yapılan işleme kompozit dolgu ismi de verilmektedir. Yakın vakte kadar diş çürüklerine yapılan tedavilerde uygulanan tedavinin ismi amalgam dolgu olarak adlandırılmıştır. Fakat görüntü açısından çok iç açıcı bir görünüm sağlamaktadır. Bu soruna çözüm olarak meydana gelen porselen dolgu ve kompozit dolgu günümüzde daha çok talep edilmeye başlamıştır ve memnuniyette bir o kadar artmıştır. Kompozit dolguya verilen bir diğer isim ise ışınlı dolgu olarak artmıştır. Dolgu yapılma esnasında maddeye ışın verilerek maddenin sertleşmesini sağlamaktadır. Bu sebepten ötürü bu dolgular normalden daha çok dayanaklı ve gerçeğe yakındır.

 

Paylaş
Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir