Deco M3 Mesh satışa çıktı

Deco M3 Mesh satışa çıktı

Evlerde ağa bağlı cihaz sayısı arttıkça evin her yerinde güçlü internet bağlantısı isteniyor. Üstelik pandemi döneminde evden çalışma ve uzaktan eğitim, bu bağlantının kesintisiz ve güçlü olmasını zorunlu hale getirdi. Evlerde çeşitli nedenlerle Wi-Fi sinyalleri her noktaya ulaşamayabiliyor ya da güçlü ve kesintisiz olamayabiliyor. Bu sorun için farklı ağ çözümleri bulunuyor. Bunlar arasında yer alan Mesh Wi-Fi sistemleri ise daha kesin çözüm oluşturması, ağ adı ve şifre değiştirmeden kesintisiz bağlantı sunma özellikleriyle öne çıkıyor.

Mesh ağ sistemlerinde de iddialı olan ve kullanıcılara farklı modellerle bol seçenek sunan TP-Link®, iki birimden oluşan yeni bir Mesh Wi-Fi sistemini Türkiye’de satışa sundu. Deco M3 model adlı ürün, bir yönlendirici (router) ve bir menzil genişleticiden oluşuyor. Genelde Mesh sistemleri iki ya da üç yönlendiriciden oluşurken Deco M3’de farklı olarak menzil genişletici bulunuyor.

Deco M3’ü standart bir eve sahip ve Wi-Fi ölü bölge sorunu yaşayan kullanıcılar tercih edebilir. Ayrıca, daha önce farklı Deco modelleri ile Mesh sistemi kurmuş ve ağını genişletmek isteyenler için de daha ekonomik bir seçenek olarak değerlendirilebilir.

Tek ağ adı ile kesintisiz bağlantı…

Deco M3’ün paketinde yer alan yönlendirici (Deco M4R model) modeme bağlanarak kullanılıyor; genişletici ise (Deco M3W model) herhangi bir prize takılarak çalışıyor. Bu iki ürün ile birlikte yaklaşık 280 metrekarelik bir Wi-Fi kapsama alanı oluşturuluyor.  Gelişmiş Deco Mesh teknolojisi sayesinde tek bir ağ adı altında birleşik bir ağ kuruluyor. Evde hareket halindeyken, dolaşırken de bağlantı kesilmiyor, en yüksek hızı bulmak için cihazlar arasında otomatik geçiş sağlanıyor. Kullanıcılar bu geçişi hissetmiyor bile.

Deco M3, sadece daha geniş ve kesintisiz bir Wi-Fi ağı oluşturmuyor, aynı zamanda yüksek Wi-Fi hızları da sunuyor. 802.11AC destekli ve çift bantlı olan ürünler, 1167 Mbps’ye kadar kablosuz hızlara ulaşabiliyor. En yoğun ağlarda bile trafiği kolaylıkla yöneten Deco M3, 100 cihaza kadar bağlantı desteği sunuyor.

Güçlü ebeveyn denetimleriyle güvenli ağ

Deco M3, ağın ve aile üyelerinin güvenliğini de gözeten bir sistem. Cihazlarla birlikte gelen Ebeveyn Denetimi özelliğiyle aile üyeleri için profiller oluşturulup erişim süreleri belirlenebiliyor. Ayrıca filtreleme, zaman limiti belirleme, çocukların ziyaret ettikleri web sitelerini ve internette geçirdikleri zamanı denetleme gibi gelişmiş ayarlar yapılabiliyor. Üstelik tüm bunlar akıllı telefondan Deco uygulamasıyla ve birkaç dokunuşla gerçekleştirilebiliyor. iOS ve Android destekli olan Deco uygulaması, ürünlerin kurulumunda da kullanıcılara yol gösterici oluyor.

Deco M3 ikili paket Türkiye’de 105 USD (KDV dahil) fiyatla satışa sunuldu. 

Paylaş
Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir