Dinozorlar Hala Olsaydı Nasıl Olurdu

Bundan 66 milyon yıl önce Dünya’ya çarpan bir göktaşı her şeyi değiştirdi ve bir nesil yok oldu. Bu nesil dinozor nesli idi. Dünyaya çarpan göktaşı farklı bir bölgeye çarpsaydı ya da dakika farkı olsaydı belki de dinozorlar kurtulacak fakat bu seferde farklı canlı türleri yok olacaktı. Tsunamiler gibi farklı doğa olaylarını tetikleyecekti.

Dinozorlar Yok Olmamış Olsaydı Neler Yaşardık?

Eğer işler farklı dönmüş olsaydı yani dinozorların nesli tükenmemiş olsaydı daha farklı bir yaşam olurdu. Ot ile beslenen dinozorlar geçmişe göre sayısı giderek artan meyve ve çiçekli bitkilerle beslenerek daha ufak vücuda sahip olabilirlerdi.

O dönemlerde 8-10 derece daha sıcak bir iklim vardı. İklimin soğuması ve buzulların oluşması olumsuz etki yapardı. Bu günkü soğuk iklime dinozorlar ayak uyduramayabilirdi.

Diğer Canlıların Varlığı Nasıl Etkilerdi

Kıtaların yüzyıllar sürecinde yer değiştirmesi de dinozor yaşamını mutlaka etkileyecekti. Bu yeryüzü kaymaları sonucu çayırlar yaygınlaşınca et obur hayvanlar arttı. Böylece otobur olan dinozorların nüfusu da yine azalabilirdi.

Şehir hayatı dinozorlara uymazdı ve tıpkı mamutlar ve diğer büyük vücutlu canlılar gibi nüfusun az olduğu bölgelere sığınırlardı.

Dinozorlar günümüze kadar gelseydi memelilerdeki gibi karmaşık bir beyin ve zeka gelişebilirdi. Jurasik parktaki dinozor gibi kapı kolunu çevirip açacak kadar zeki bile olabilirdi.

Karada yaşam alanı kısıtlanan dinozorların bir kısmı belki yer altında bir kısmı okyanuslarda hayat bulabilirlerdi.

Paylaş
Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir