Diş Beyazlatmada Güncel ve Kalıcı Çözümler

iş Beyazlatma Tedavisi Nedir?

Konya diş beyazlatma tedavisi bir diğer deyiş ile bleaching olarak da adlandırılmaktadır. Diş ağartmak olarak da söylenen bu tedavi türünün amacı sararmış olan dişleri beyazlaştırma işlemine bleaching denir. Dişlerin renginin sararma sebebi sadece beslenme alışkanlıklarından olmaz, dişlerin genetik olarak da sarı olabilir hatta her iki sebepten ötürü dişlerin rengi daha koyu bir renk alabilir.

Dişlerinizi düzenli olarak fırçalamak bile bazen dişlerin beyaz rengine kavuşmayabilir.  Bunun sebebi ise dişlerinizin rengi de ten renginiz sabit olmasıdır. Her bireyin istediği estetik gülümse de ana maddelerden biri dişin formu ve kusursuz diziliş ve en önemlisi canlı bir beyaz renk tonunda olması istenilir. Beyaz ve canlı bir diş görünümü eskiden günümüze kadar tüm dönemlerden istenilen özelliklerden biridir. Diş beyazlatma tedavisi sağlıklı olan bütün dişlere yapılabilir.

Kanal Tedavisi Neden Yapılır?

 

Konya kanal tedavisi, bir dişin oldukça fazla çürümesi sebebiyle veya enfekte olması yüzünden dişin yeniden faaliyete devam etmesi için yapılan bir tedavidir. Kanal tedavisi, çürümüş olan veya enfekte olan dişin siniri ve pulpası alınır. Dişin çürük olan kısmı temizlenir ve yeniden doldurulur. Kanal tedavisi, diş hekimleri tarafından kullanılan önemli bir operasyon olarak bilinir.

 

Yukarıda olan sıralama dıştan içe doğru sıralanmıştır. Bu saydığım dişin yapıları 3 ana bölümden oluşmaktadır. Tüm dişin yapısında yer alan kök kanalı, dişin merkez noktasında olan boşluğa denilen addır. Kök kanalın içinde yer alan yumuşak dokuya verilen isim ise pulpadır. Pulpa, dişin sağlam kalmasında önemli bir rol alır, kan damarları ve sinirlerle doludur.

 

Çene Cerrahisi Ne İş Yapar?

 

Konya Çene Cerrahisi, çenede olan sorunlar için tedaviler yapar. Ağız içi, dışı ve çene yapıları birbirlerini ilgilendiren birer bütündür. Bu sebepten ağızın içinde oluşan ağrı, yara gibi ağız bölgesinde acı oluşturan rahatsızlıklarda bilindik ve kullanılan bir iyileştirme tedavi sürecine giriş yapılması önemli bir olanaktır. Bununla birlikte her ağrıyan dişin basit bir diş çekilmesi ile işi bitirmeyip ağız içindeki dokularının da sağlıklı mı değil mi onu araştıran bu sektör, sadece ağız boşluğu içerisinde bulunan sert ve yumuşak dokularda oluşan ve acı veren rahatsızlıklarla da birlikte kalmayıp, çene ve ağız çevresinde bulunan eklem rahatsızlıkları ile tükürük bezi gibi sorunlarla ilgilenmektedir.

 

 

Paylaş
Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir