DuckDuckGo, e-postaya da el attı

DuckDuckGo, e-postaya da el attı

Gizlilik odaklı arama motoru DuckDuckGo, E-posta Koruma hizmetinin başladığını duyurdu. Hizmeti kullanırsanız, kişisel bir @duck.com son ekli e-posta adresine sahip oluyorsunuz. Bu e-posta ile kaydolduğunuz hizmetlerden gelen e-postalardaki izleme kodları size ulaşmadan önce otomatik olarak DuckDuckGo tarafından siliniyor.

DuckDuckGo, bu tür hizmetlerden gelen e-posta mesajlarının yüzde 70’inde bir şekilde izleme teknolojisi kullanıldığını söylüyor. Bu izleme teknolojisi e-posta mesajını açtığınızda firmaya bu mesajı ne zaman, nerede ve ne tür bir cihaz ile açtığınızı söylüyor. Bu bilgileri hedefli reklam için kullanmak mümkün. DuckDuckGo bu bilgileri kaldırarak, firmaların e-posta gönderdikleri kişileri bu şekilde izlemesini engelliyor.

Hizmeti kullanmak istiyorsanız, iOS veya Android’de DuckDuckGo uygulamasını indirin, ardından Ayarlar > Beta Özellikleri > E-posta Koruması‘na gidin. Buradan özel bekleme listesine katılabilirsiniz. DuckDuckGo, betaya her gün yeni kullanıcılar ekliyor ve uzun vadede tüm kullanıcıları destekleyeceğini söylüyor.

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir