Elmacı Güzeli !

Apple ın en çok satan modellerinden iPhone 11 pro max özellikleri ve fiyatları.

İphone 11 oto Max, Apple nın 2019 model iPhone’ları içinde en büyük ekranlı ve güçlü iPhone seçeneği olarak karşımıza çıktı. Ekim ayının ikinci yarısında Türkiye’de satışa sunulan iPhone 11 pro maç tasarım olarak geçen yılın iphone XsMax modelinin çizgisini sürdürüyor gibi görünse de, özellikle kamera, ekran, pil ve performans gibi önemli alanlarda önemli yeniliklerle geliyor. iPhone 11 Pro Max’in uzay grisi renginde ve 512 GB kapasiteli versiyonunu 10 gündür deneyimliyoruz. iPhone 11 Pro Max inceleme yazısında Apple’ın en üst seviyede ve en yüksek fiyatlı akıllı telefonu ile ilgili izlenimlerimizi ve deneyimlerimizi detaylandırıyoruz.

iPhone 11 Pro Max inceleme: Tasarım

Önden bakarsanız, iPhone 11 Pro Max’i geçen yılın modeli iphone CD max sen ilk etapta ayırmanız zor olacaktır. İlk kez İphone xs ile tanıştığımız çentikli ekran ve ona göre oluşturulan tasarım iPhone 11 Pro Max’te de korunuyor. Ekranla uyumlu şekilde tasarlanmış yuvarlatılmış köşeler, ön ve arka yüzü tamamen kaplayan cam tabakalar ve kenarları çevreleyen paslanmaz çelik çerçeve iPhone 11 Pro Max’in başlıca tasarım unsurları arasında yer alıyor.

Apple, iPhone 11 Pro Max’in hem önünde hem de arkasında kullandığı camın Corning tarafından özel olarak geliştirdiğini ve daha sağlam olduğunun altını çiziyor. Telefonu kullandığımız süre boyunca ön camda herhangi bir dikkate değer çizik görmediğimizi belirtelim. Ancak arka yüzle ilgili bir yorum yapmak için elimizde yeterli veri yok, çünkü daha kutusundan çıkarır çıkarmaz, iPhone 11 Pro Max’i bu telefon için Apple tarafından özel olarak çıkarılmış şeffaf kılıf ile birlikte kullandık. Bu nedenle arka cam yüzey kullandığımız süre boyunca dış ortamla pek etkileşime geçmedi.

Ultra geniş açılı lensin gelmesiyle birlikte özellikle manzara fotoğraflarında veya grup çekimlerinde daha fazla süjeyi sahneye sığdırmak mümkün oluyor. Ultra geniş açılı lens renk doğruluğu ve parlaklık bakımından geniş açılı ve telefoto lensle tutarlı görünüyor. Kamera uygulaması da, yenilenen arayüzü sayesinde ultra geniş açılı lens ile çalışmayı kolaylaştırıyor. Ana lens ile çekim yaparken, çerçevenin sağında ve solunda kalan alanın hafif şeffaf olduğunu farkedeceksiniz. Böylelikle ultra geniş açılı lens için de bir ön gösterim yapılıyor, o lensi seçtiğinizde normalde çerçeve dışında kalan alanları da alabileceğiniz gösteriliyor.

Son zamanlarda üreticilerin öne çıkardığı alanlardan bir tanesi gece çekilen fotoğraflar. 2019 model iPhone’larda yer verdiği Gece modu özelliğiyle Apple, bu eğilime uyum sağladığını gösteriyor. Gece modu, ortamdaki ışığın belirli bir seviyenin altında olduğu algılandığı anda otomatik olarak devreye giriyor. Herhangi bir mod seçmenize veya ayar yapmanıza gerek yok. Kamera uygulamasında sol alt köşede göreceğiniz sarı renkli simge Gece modunun etkinleştirildiğini gösteriyor. Buna tıklattığınızda ise çekim tuşunun hemen yanında bir ayar beliriyor. Bunu sürükleyerek pozlama süresinin ne kadar olacağını belirleyebilirsiniz. Tabii ki, pozlama süresini çok yükselttiğiniz takdirde bir tripod kullanmanız ya da iPhone 11 Pro Max’i mümkün olduğu kadar sabit tutmanız gerekiyor.

Gece modu ile çekilen fotoğraflara baktığımızda, işini iyi şekilde yaptığını, ortamdaki parlaklığı epey artırdığını görüyoruz. Gürültü seviyesi çok düşük seviyelerde, bunun yanı sıra ortamdaki detaylar iyi şekilde yakalanıyor. iPhone XS Max, iPhone XR gibi geçen yılın telefonlarıyla aynı ortamda yaptığımız çekimlerde, Gece modu etkisinin farkı açık şekilde ortaya çıkıyor. Bu mod sayesinde sosyal medyada epey fazla beğeni toplayacak fotoğraflar paylaşabilirsiniz.

Öte yandan Gece modu, kapkaranlık ortamları da sanki bir öğleden sonra çekim yapılmış gibi aydınlatılmış hâle getiriyor. Üstelik bunu yaparken renklerin doğallığı da korunuyor. Bulanıklık ve gürültü de çok düşük seviyelerde. Sonuç olarak Gece modu hakkını fazlasıyla veriyor.

Portre çekimlerinde de dikkate değer güncellemeler bulunuyor. Öncelikle telefoto lensin yanında ultra geniş açılı lensin olması sayesinde, şimdi Portre fotoğraflar daha geniş bir açıyla çekilebiliyor. iPhone X veya XS gibi telefonlarla çektiğimiz portre fotoğraflarda kişinin çoğunlukla omuz hizasının yukarısı alınırdı. Şimdi iPhone 11 Pro ve 11 Pro Max gibi modellerde açıyı daha da genişletmek ve kişinin neredeyse boydan boya fotoğrafını, arka planı bulanıklaştırılmış şekilde oluşturmak mümkün oluyor.

Portre modunda arka planı bulanıklaştırma işi gayet iyi şekilde gerçekleştiriliyor. Ancak saç teli ve benzeri ince detaylarda bulanıklaştırma işleminin daha da iyileştirilmesi gerekiyor. Apple bu konuya eğilmeli ve ilerleyen zamanlarda yazılım güncellemesiyle açığı kapatmalı. iOS 13 ile birlikte eklenen High-Key Mono portre ışığı efektinin iPhone 11 Pro Max ile oldukça etkileyici işler çıkardığını da belirtmeden geçmeyelim.

iPhone 11 Pro Max ile şimdi daha geniş açılı portre fotoğrafları çekmek mümkün oluyor.

iPhone 11 Pro Max ile çektiğimiz fotoğraflar bizi genel olarak fazlasıyla memnun etti. Akıllı HDR özelliği gayet başarılı şekilde çalışıyor, çektiğimiz fotoğrafların dinamik aralığı yüksek, gölgeli alanlarda bile detaylar seçilebiliyor, aşırı ışıklar ve gölgeli alanların dengesi iyi şekilde kuruluyor. Biz inceleme yazısını hazırlarken iOS 13.2 güncellemesi geldi ve Deep Fusion özelliği de kullanıma sunuldu. Deep Fusion’ın ne gibi imkanlar sunduğunu daha sonra hazırlayacağımız bir başka içeriğe saklayalım, bunun sözünü verelim. Makro çekimlerde de iPhone 11 Pro Max işini iyi şekilde yapıyor.

Ön tarafta yer alan selfie kamerasının da çözünürlüğü 12 megapiksel çıkarılmış. Diyafram f/2.2 ile aynı tutulurken daha geniş açılı bir lens kullanılmış. Böylelikle selfie fotoğraflara daha fazla kişiyi sığdırmak mümkün oluyor. Çekim öncesinde geniş açı ile daha dar açı arasında da seçim yapabilirsiniz. Öte yandan ön kamerayla grup fotoğraflarında Portre modunu da kullanabiliyorsunuz. Sadece sizi değil, arkadaşlarınızı da aynı kare içinde netleştirip arka planı bulanıklaştırmak mümkün oluyor. iPhone 11 Pro Max yüz tespitini hızlı şekilde gerçekleştiriyor. Sonuçlar da başarılı.

 

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir