Elon Musk'ı kıskandıracak haber

Elon Musk’ı kıskandıracak haber

Amazon’un CEO’su Jeff Bezos, Instagram’a yüklediği bir videoda Blue Origin‘in ilk New Shepard mürettebatlı göreviyle uzaya gideceğini açıkladı. Blue Origin’in de sahibi olan Jeff Bezos‘a uçuşta küçük kardeşi Mark Bezos da eşlik edecek. Uçuş, Jeff Bezos’un Amazon CEO’su görevinden ayrılmasından iki hafta sonra, 20 Temmuz’da gerçekleşecek.

Bezos Instagramda paylaştığı videoda şunları söyledi:

“Dünyayı uzaydan görmek insanı değiştirir, bu gezegenle, insanlıkla olan ilişkisini değiştirir. Bu Dünya, eşsiz. Bu uçuşa katılmak istiyorum binmek istiyorum çünkü hayatım boyunca hep yapmak istediğim şeydi.”

Bezos ve kardeşi yapacakları uzay yolculuğunda Dünya’dan 96 kilometre yükseğe çıkacak ve uzayda 11 dakika geçirecekler. Dünya’nın atmosferi ile uzayı ayıran Karman çizgisini ya geçecekler, ya da çok yakınına gelecekler. Bu uçuş gerçekleşirse Bezos rakipleri Richard Branson ve Elon Musk‘ı uzay yarışında geçmiş olacak.

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir