Facebook Messenger'a yeni simge

Facebook Messenger’a yeni simge

Facebook, Messenger uygulamasını yeniliyor ve uygulama için şu ana kadar kullandığı basit mavi simge yerine değişen renkli bir simge kullanmaya başladı. Yeni simge, Facebook’un sahibi olduğu bir diğer uygulama olan Instagram’ın simgesinden ilham almış gibi gözüküyor.

Facebook, yeni simgenin Messenger’ın “süren evrimini” ve sadece mesaj göndermenin ötesinde bir konuma dönüşmesini temsil ettiğini söylüyor. Firma, geçtiğimiz birkaç ay içerisinde Messenger’a video görüşmelerinde iyileştirmeler (ve Messenger Rooms) ve uygulama üzerinde beraber video izleyebilme gibi bazı yeni yetenekler ekledi ve bunların tamamı yeni yapılan duyuruda vurgulanmaktaydı.

Ayrıca Facebook kısa bir süre önce mesajlaşma uygulamalarını bir araya getirmeye de başladı ve Instagram ile Messenger arasında platformlar arası mesajlaşmayı aktif etti. Firmanın söylediğine göre bu özellik şu anda Kuzey Amerika’da tamamen sunulmuş durumda ve yeni Messenger simgesinin Instagram’ınkinden ilham almasının sebebi olabilir.

Uygulama, yeni simgenin yanı sıra  kullanıcıların uygulamanın görünüşünü özelleştirmeleri için de yeni yollar eklemekte ve yeni temaların yanı sıra mesajlar için özel tepkiler de bunların arasında bulunmakta. Çok daha fazla özelliğin ise yakında ekleneceği belirtiliyor.

Facebook güncellemenin herkes için hemen mi sunulacağını yoksa sadece belirli grupların mı görebileceğini belirtmemiş durumda ancak önümüzdeki günlerde bu konunun açıklığa kavuşacağı tahmin edilebilir.

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir