Facebook'a soruşturma açtılar

Facebook’a soruşturma açtılar

Facebook‘un başı, bu kez de yeni satın alma girişimi nedeniyle dertte. Avrupa Birliği, sosyal ağ devi Facebook’un müşteri ilişkileri şirketi Kustomer‘ı yaklaşık 1 milyar dolar karşılığında satın alma teklifi ile ilgili yeni bir rekabet soruşturması başlatmış durumda. Soruşturmanın nedeni, AB tarafından şöyle açıklanıyor: “Teklif edilen bedelin müşteri ilişkileri yönetimi yazılımı piyasasında rekabeti azaltacağı ve Facebook’un reklam piyasasındaki konumunu daha da güçlendireceği endişeleri.”

Şirketler arasındaki satış ya da birleşeme kararlarının devreye girebilmesi için, Avrupa’da AB onayının alınması gerekiyor. Eğer ilgili komisyonlar yapılan tekliflerde rekabet karşıtı bir durum görürse, satışa ya da birleşmeye izin vermiyor.

Şimdi gözler, AB’nin Facebook ve Kustomer arasındaki satış girişimi hakkında ne karar vereceğine çevrilmiş durumda. Kararın birkaç ay içerisinde çıkması bekleniyor…

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir