GameBoy ile Bitcoin madenciliği

GameBoy ile Bitcoin madenciliği

Kripto paralara yapılan yatırımlar tüm dünyada artık fazlasıyla yaygın. Özellikle son dönemde ülkemizde de kripto paralara karşı büyük bir merak oluşmuşken, pek çok kişi ise kripto para madenciliğine gönül vermiş durumda. Bu nedenle NVIDIA ve AMD gibi üreticilerin ekran kartları piyasaya çıkar çıkmaz bir anda tükeniyor ve bunun neticesinde de stok problemleri yaşanıyor. Ancak kripto para madenciliği için ekran kartına ihtiyaç yok. Yalnızca bir GameBoy bile yeterli oluyor. En azından Stacksmashing isimli YouTube kanalının iddiası bu yönde.

Mining Bitcoin on the Game BoyMining Bitcoin on the Game BoyIn this video, we attempt to mine Bitcoin on the original Game Boy using the Raspberry Pi Pico as a link-cable to USB adapter! Links: – Breakout and ROM cart: – Patreon: – Twitter: Code: – Game Boy code: – ntgbtminer for Game Boy: – Raspberry Pi Pico firmware: – MVG’s Intro to Game Boy programming: Also check out the NES miner here: Timestamps: 00:00 – Intro 01:13 – Bitcoin mining explained 02:27 – Hardware setup 03:13 – Game Boy firmware 04:18 – Link Cable Protocol 05:45 – Raspberry Pi Firmware 06:10 – Host computer 07:00 – Let’s mine Bitcoin! 07:53 – Testchain

Stacksmashing, 1989 yılında piyasaya sürülen ikonik GameBoy ile Bitcoin para madenciliğine başlamış. Elbette tahmin edebileceğiniz gibi GameBoy’un internet bağlantısı bulunmuyor. Bunun için GameBoy’u bir Raspberry Pi ile bağlayarak internete açılmasını sağlayan Stacksmashing, akabinde de kripto para dünyasına dalmış.

Ancak öte yandan GameBoy’un işlem yeteneği bir hayli kısıtlı. Buna karşın zincir bloklarını kırmaya başlayan GameBoy, yine de tek bir Bitcoin çıkarabilmek için önünde yıllarca çalışması gerekiyor. Hatta Stacksmashing’in deyimiyle, “birkaç katrilyon yıl“.

Stacksmashing’in hazırladığı projeyi hemen yukarıdaki videoda izleyebilirsiniz.

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir