Gizemli ses yine duyuldu

Gizemli ses yine duyuldu

Geçen hafta San Diego sakinleri, pencerelerin camlarını titreten yeni bir gizemli “patlama” sesi daha duyduklarını bildirdi. Yeni diyoruz çünkü bu patlama sesi son üç hafta içinde duyulan ikinci patlama oldu. Bölgede bu süre zarfında herhangi bir deprem gerçekleşmediği de not ediliyor.  

Bu patlamalar ilk defa duyulmuyor. ABD genelinde yüzlerce yıldır farklı bölgelerde tanımlanamayan patlama sesleri rapor edildi. Bazen depremlerle birlikte, bazen de kendi başlarına duyuldular. Genellikle bir “yuvarlanma” sesi olarak tanımlanıyor. Özellikle karantina dönemlerinde trafik ve kalabalık gürültüsünün olmadığı anlarda bu tür patlamaların ve garip seslerin duyulma olasılığı daha yüksek oluyor.

Bu sesler sadece ABD ile sınırlı değil. Dünya çapında Ganj deltasında ve Bengal Körfezi’nde, Shikoku, Japonya’da ve Belçika’da da duyuldular. Bilim insanları, ESTA sisteminden alınan sismik verileri kullanarak ABD’de duyulan bu seslerin kaynağını araştırıyor, ancak net bir sonuca varılmış değil.

Araştırmacı Eli Bird, “genel olarak bunun atmosferik bir fenomen olduğuna inanıyoruz” diyor ve ekliyor: “Sismik faaliyetlerle alakalı olduğunu düşünmüyoruz. Yerden ziyade atmosferde yayıldığını varsayıyoruz.”

Patlama sesinin nasıl duyulduğunu aşağıdaki YouTube videosunda görebilirsiniz:

Caught on camera: Mysterious SE Texas 'boom' heard on surveillance videoCaught on camera: Mysterious SE Texas ‘boom’ heard on surveillance videoThe mysterious “boom” heard across Southeast Texas Saturday night is heard in this surveillance video. KHOU viewer Don Kilbourn shared it with us from outside his home. You can hear the boom off in the distance. Here’s what we know: 

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir