Güvenlik Kamerası Çeşitleri Nelerdir?

Güvenlik Kamerası Çeşitleri Nelerdir?

 

İş yerlerinde, sokaklarda, evlerde, okullarda ve aklınıza gelebilecek daha pek çok yerde güvenlik için vazgeçilmez unsurlardan biri güvenlik kameralarıdır. Evinizden çıkıp işinize gittiğinizde evdeki bakıcının çocuğunuza nasıl davrandığını kontrol edebilmek istersiniz. İş yerlerinde prosedür gereği güvenlik kamerasının zorunlu olduğu pek çok sektör vardır. Sadece evinizdeki pahalı gereçleri eve hırsız girmesi ihtimaline karşın korumak için bile güvenlik kamerası kullanabilirsiniz.

 

Aslında kullanılacak güvenlik kamerası seçimi tamamen ihtiyaca göre belirlenir. Ev, iş yeri, plaza, dükkan, okul gibi kullanılacak yerlerin değişmesi durumunda tercih edilecek güvenlik kameraları da değişir. Kullanılan teknolojiye göre güvenlik kameraları aşağıdaki gibidir.

 

Analog Kameralar

 

Analog kameralar güvenlik kamerası sektöründe belki de en eski kameri müdelleridir. Ancak kullanımı çok kolay olduğundan sıklıkla tercih edilir. Montajı için çoğu zaman bir uzman gerekmez ve talimatlar takip edilerek kullanıcı tarafından montajı yapılabilir.

 

IP Kameralar

 

IP kameralar analog kameralara göre daha yeni güvenlik kamerası modelleridir. Dijital olarak kayıt yaptığı için kayıtlar direkt dijital ortama aktarılır. Böylece izlenmesi ve takibi daha kolay, daha teknolojiktir. IP kameraları kullanmanız için ayrıca bir kayıt cihazı gerekmediğinden kullanımı daha pratiktir. Bu yüzden daha çok tercih edilir.

 

Kamera türüne göre güvenlik kameraları çeşitleri şu şekildedir:

 

Kutu Kameralar

 

Kameraların en eski versiyonlarıdır. Dış çekimler için çok uygun bir kamera değildir. Bu nedenle dış mekanların güvenliğinde tercih edilmemelidir. Kutu kameralar, diğer kameralarla kıyaslandığında en büyük avantajı büyük bir çerçeveye sahip olmasıdır. Bu sayede geniş açıdan görüntü alabilir.

 

Bullet Kameralar

 

En çok tercih edilen kamera türlerinden biridir. Her türlü havada iç ve dış mekanda kullanılabilir. Ayrıca hava karardıktan sonra da çok iyi çekim yapar. Gece görüşü oldukça başarılı olan bullet kameralar şekli mermiyi andırdığı için mermi kameralar da denir. Kurulum sırasında odaklama için kamerayı kendi etrafında döndürerek hareket ettirebilirsiniz.

 

Dome Kameralar

 

Özellikle hırsızların kameralara saldırdıklarını ve onları kırarak işlerini daha rahat yapmaya çalıştıklarını duymuşsunuzdur. Dome kameralar bu tarz darbelere karşı çok dayanıklıdır ve kolay kolay kırılmazlar. Bir suçun örtbas edilmesine izin vermeyecek bir kamera varsa o da dome kameralardır.

 

PTZ Kameralar

 

Son derece gelişmiş özelliklere sahip olan PTZ kameralar hareket edebilir ve gerekli durumlarda zoom yaparak tehtidi daha yakından çekebilirler. Sabit bir kameranın yapamayacağı pek çok hareketi yaparak daha güvenilir bir sistem sağlar.

 

Tüm bu kameraların paket halinde satılanları da vardır. Böylece kurulum, montaj, lens ve sistemle ayrı ayrı ilgilenmenize gerek kalmaz. Paket kamera set halinde satılır. Sizin, ailenizin, işletmenizin ve sevdiğiniz herkesin zahmetsiz bir şekilde güvende olmasını istiyorsanız paket kameraları tercih edebilirsiniz.

 

 

 

Paylaş
Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir