huwai 45. sırada

Huwai 45. Sıraya Yükseldi !

Bu yıl 15.si açıklanan 2020 BrandZ Top 100 raporunda Huawei 45. Sırada yer aldı. Marka değeri yıllık yüzde 9’luk yükseliş sergileyerek 28,4 milyar USD olarak açıklandı.

Her geçen yıl daha da güçlenen HUAWEI

BrandZ araştırması, IDC’nin Dünya Çapında Mobil Cihaz İzleyicileri’nden elde ettiği bulgularla ilgili üç ayda bir yaptığı duyuruların derlenmesiyle oluşturuluyor. Araştırmanın önemli çıkarımları arasında şunlar yer alıyor: Huawei, yüzde 17,8 pazar payı ile dünyanın ikinci büyük akıllı telefon üreticisi unvanını aldı. Şirketin giyilebilir sektördeki ivmesinin devam etmesi, sevkiyatların yıllık bazda yüzde 62,2 artmasını sağladı. Küresel tablet pazarının yüzde 12’lik payı ile Huawei dünyadaki üçüncü büyük tablet satıcısı olarak pozisyonunu korumaya devam etti. Bağımsız analiz firması Canalys, Huawei’yi dünyanın en iyi 5 gerçek kablosuz ses ürünü üreticisinden biri olarak değerlendirdi. Huawei’nin PC bölümü de yılın ilk çeyreğinde yıllık yüzde 120 artış gösterdi.

Global yükselişte inovatif teknoloji ve trend belirlemenin gücü

Geçen yıl, Huawei’nin hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarlardaki ürünlerini çeşitlendirme ve genişletme stratejisini geliştirdiğini gördü. Şubat ayındaki Sanal Lansman sırasında Huawei, 5G katlanabilir akıllı telefon HUAWEI Mate Xs, HUAWEI MatePad Pro 5G tablet gibi yeni ürünlerini ve Huawei’nin uygulama dağıtım platformu AppGallery’i piyasaya sürdü. Etkinlik ayrıca Huawei’nin Tüm-Senaryo AI Yaşam Stratejisini resmen sunduğunu ve 5G’den AI’ya kadar tüm tüketici elektroniği teknolojisine yatırımı artırdığını gösterdi. Ertesi ay piyasaya sürülen HUAWEI P40 Serisi, mobil görüntüleme teknolojisi için yeni bir zirve belirledi.

İş danışmanlığı şirketi Boston Consulting Group (BCG), geçtiğimiz günlerde Huawei’yi dünyanın en yenilikçi altıncı şirketi olarak tanımlayan yıllık En Yenilikçi Şirketler raporunu da açıkladı. Büyük ölçüde BCG’nin Ağustos 2019’dan Ekim 2019’a kadar yaptığı bir ankete dayanan sıralamalar, şirketlerin küresel zihniyet, sektör görüşü, sektördeki aksama ve değer yaratma dahil olmak üzere birden fazla performansını değerlendiriyor. Listelenen ilk 50 şirketi arasında yer alan Huawei, en hızlı büyümeye sahip ve en yüksek sırada yer alan Çin şirketi oldu.

 

WPP ve Kantar Millward Brown tarafından yayınlanan BrandZ Top 100 Global Markalar listesinde üst üste beşinci kez yer alan HUAWEI, Top 50 global markalar arasında yükselişini sürdürüyor. Geçen yıla oranla yüzde 9’luk bir artışla marka değerini hızla yükselten HUAWEI bu yıl 45. sırada yer alıyor.

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir