Hyundai'den dev satın alma

Hyundai’den dev satın alma

Boston Dynamics’i bugüne kadar duymuş olmalısınız. 2013 yılında Google tarafından satın alınan ve sonrasında robotik alanında yaptığı çalışmalarla ünlenen Boston Dynamics, özellikle robot köpekleriyle ünlü. Şirketin yeni sahibi ise Hyundai.

Hyundai ile Boston Dynamics arasındaki satın alım süreci bir süredir devam ediyordu ve sonunda bu süreç tamamlandı. Robo-köpek Spot ve insansı robotu Atlas ile ünlenen Boston Dynamics’in yeni sahibi artık Hyundai. Peki, Hyundai, Boston Dynamics ile ne yapacak?

Hyundai’nin Boston Dynamics ile şirket için büyük bir planı var. Robot bileşenlerinin imalatını, yapımını ve otomasyonunu kapsayan bir “robot değer zinciri” yaratmayı planlayan şirket, böylece işleri hızlandıracak. Bu sayede robotik teknolojisine dayanan Spot’un büyüğü Star Wars tarzı yürüyen araçları görebilir ya da askeri amaçlarla kullanımına şahit olabiliriz.

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir