İnstagramda Büyük Güvenlik Açığı

Hayatımızın her alanına girmiş olan internet dünyasıyla birlikte günden güne daha fazla cihaz ve uygulamayla internet hayatımızı esir alıyor. Piyasaya sürülen sayısız uygulamayla birlikte kişisel bilgilerimiz güvenlik seviyeleri bilinmeyen uygulamalara emanet ediliyor.

Ancak ne yazık ki bu uygulamalar veya sosyal medya platformlarının kullanıcı sayıları bizi büyülüyor ve kişisel verilerimizi düşünmeden emanet etmemize neden olabilir.

İnternetin en popüler sosyal medya platformu şüphesiz ki facebook ve dolayısıyla instagramdır. Sosyal medya platformu instagramın yazılım kaynaklı hatası, yüksek profilli kullanıcıların kişisel bilgilerinin çalınmasına neden oldu. Hayatın her alanında olduğu gibi kötü niyetli ve fırsat arayan insanlar internette de dolanmaktadır.

İnstagram Kullanıcılarının Bilgileri Neden Çalındı?

Bu insanlar bilginin para ettiği çağımızda önemli kişilerin yazışma ve kişisel bilgilerini ele geçirerek paraya çevirmeyi ya da şantaj yoluyla para koparmayı hedefliyor olmalılar.

Meydana gelen bu açığı fark eden hackerlar bu yolla sayısı belirtilmeyen yüksek profilli kullanıcının telefon numaraları ve elektronik posta bilgilerini ele geçirmiş.

Saldırı başta popüler olan ve yüksek profilli kullanıcıları hedef alsa da tehdit platforma kayıtlı tüm kullanıcıları kapsamaktadır. Ancak takipçi sayısı az ve mütevazı hayatındaki kesitleri paylaşan kullanıcılar en risksiz guruba girmektedir.

Instagram yetkililerinin yaptığı açıklamada şu an kimin veya kimlerin saldırıda bulunduğu bilinmemekle birlikte gerekli tüm güvenlik önlemlerinin gözden geçirilerek açığın giderildiği açıklanmıştır.

Paylaş
Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir