Inten vs AMD: Kim daha çok satıyor?

Inten vs AMD: Kim daha çok satıyor?

AMD, CPU pazarında Intel’e karşı ciddi bir zemin oluşturdu ve yakın zamanda, 2006 yılından bu yana ilk kez masaüstü bilgisayar pazar payında rakibini geride bıraktı. Her 2 işlemci üreticisin karşılaştığı mevcut stok sorunları da göz önüne alındığında, satışları tüketici talebiyle ilişkilendirmek oldukça zor, ancak Puget Systems tarafından yapılan açıklamaya göre AMD, masaüstünde önde gidiyor.

Puget Systems, iş istasyonları ve iş bilgisayarları ile tanınan bir sistem kurucusu ve sistem kurucular, sistem bileşenlerine pazar tarafından ne kadar çok talep olduğunu anlamak için destek alınabilecek otoriteler arasında kabul görüyorlar. 2019’da Ryzen 3000‘in piyasaya sürülmesiyle beraber talebin artığına işaret eden Puget Systems, yeni Ryzen 5000 serisi ile beraber de bu talebin yükseldiğini not ediyor.

AMD, şu anda Intel’e karşı genel masaüstü pazar payında yüzde 0.8‘lik bir farkla lider konumda. Fakat buna karşın Intel, masaüstü CPU cephesinde bu turu kaybetmiş olsa da, dizüstü bilgisayar ve sunucu işlemcileri pazarında ezici üstünlüğünü korumayı sürdürdüğünü de not edelim.

Tablolara baktığımızda, masaüstü işlemci pazarında uzun bir süredir Intel’in büyük bir farkla lider götürdüğü yarışta, son anda AMD öne geçmiş gibi görünüyor. Tüm işlemciler toplamında ise Intel hala büyük oranda liderliğini sürdürüyor. Ancak aradaki fark, 2006’dan bu yana en düşük seviyeye ulaşmış durumda.

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir