İnternet için bir tarihi karar daha

İnternet için bir tarihi karar daha

World Wide Web Konsorsiyumu (W3C) ve İnternet Mühendisliği Görev Gücü (IETF), Web Gerçek Zamanlı İletişimin (WebRTC) artık web üzerinde herhangi bir yerde sesli ve görüntülü iletişim sağlayan resmi bir web standardı olduğunu duyurdu. Böylece internet için tarihi bir karar daha imza atılmış oluyor.

WebRTC aslında popüler web tarayıcıları tarafından yıllardır destekleniyor. Teknik düzeyde, WebRTC, geliştiricilerin projelerine karşılıklı sesli ve görüntülü sohbet eklemelerine olanak tanıyan bir çerçeve. Facebook Messenger, Discord veya daha önce video veya ses oluşturmak için çok sayıda başka hizmet kullandıysanız, WebRTC’yi zaten kullanmışsınız demektir.

IP üzerinden ses ve video, insanların dünya çapında iletişim kurma biçiminde devrim yarattı. IETF ve W3C arasındaki yakın iş birliği sayesinde bu teknolojileri Web platformuna entegre etmek, erişimlerini önemli ölçüde genişletti. WebRTC COVID-19 salgını sırasında insanların milyarlarca cihaz arasında, coğrafyadan bağımsız olarak birbirleriyle bağlantı kurması ve etkileşim kurmasını sağladı.

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir