iPhone 12, "onlara" kulaklıklı

iPhone 12, “onlara” kulaklıklı

Yeni iPhone 12 modellerinin kutusundan EarPods veya şarj adaptörünün çıkmayacağı salı günü yapılan Apple etkinliğinde kesinleşmişti. Ancak Fransız kanunları, telefonların 14 yaşındaki ve daha küçük çocukları elektromanyetik radyasyondan korumak için telefonların “eller serbest kitleriyle” veya bir “kulaklık” ile gelmesini şark koşuyor. Bu nedenle telefon, tüm dünyada yalnızca Fransa’da ücretsiz kulaklıklarla geliyor.

Bunun nedeni, hükümete göre uzun süre telefondan gelen radyasyona maruz kalmanın özellikle çocuklardaki etkilerinin kesin olmamasına inanması. Kanuna uymayanlar, 87.000 dolar cezayla karşı karşıya kalabiliyor. Telefon radyasyonunun etkileri Fransa’da daha önce başka nedenlerle de endişeye yol açmıştı. Ülkede farklı şehirlerde 5G’ye yönelik protestolar düzenlenmiş, bazı yetkililer sağlık nedenleriyle 5G’nin kurulumunu geciktirmek istemişti. Apple ise iPhone’u AirPods’suz olarak satmanın karbon emisyonunu ve e-çöpü azalttığını söylüyor.

Üstelik Apple’a göre kutudan çıkarılan cihazlar, kutunun boyutlarını da küçültmüş durumda ve çevreye ek olarak katkıda bulunuyor.

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir