iPhone'u bozan kablosuz ağ ismi

iPhone’u bozan kablosuz ağ ismi

Zaman zaman çok garip Wi-Fi isimleri görebiliyoruz. İnsanlar bunu bazen eğlenmek için, bazen de güvenlik gerekçesi ile, kolay tahmin edilememesi için yapıyorlar. Ancak, iPhone’larda keşfedilen yeni bir hata, telefonun garip isimli Wi-Fi ağlarında sorun yaşayabildiğini gösteriyor.

BleepingComputer ve AppleInsider’ın haberine göre, güvenlik araştırmacısı Carl Shou, iOS kullanan cihazlarda cihazı “bozan” garip bir hata buldu. Wi-Fi ağının adını “%p%s%s%s%s%n” gibi bir şey yaparsanız, iPhone kablosuz ağlara bağlanma yeteneğini kaybediyor. Bu arızayı düzeltmek için yapılması gereken ise, ağ ayarlarını sıfırlamak (Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla).

Problemin neden dolayı kaynaklandığı henüz bilinmiyor ancak BleepingComputer’a göre sorun, metin formatlama ile ilgili. iOS % işaretlerini program komutları veya değişkenler olarak algılıyor olabilir. Apple, problemle ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir