Normalleşme kararları açıklandı

Normalleşme kararları açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından, alınan yeni Koronavirüs kararlarını açıkladı. Erdoğan’ın, 1 Haziran 2021 tarihi itibarı ile uygulanacağını açıkladığı yeni Koronavirüs tedbirlerini şu şekilde:

Sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içi ve Cumartesi günleri, 22.00 – 05.00 saatleri arasında uygulanacak. Sokağa çıkma kısıtlaması, Pazar günleri tam gün olarak uygulanacak. Buna göre, Cumartesi saat 22.00’dan Pazartesi 05.00’a kadar sokağa çıkılamayacak. Temmuz ayında bu kısıtlama süreleri ve günleri, vaka ve vefat sayılarındaki değişime, aşılamada kat edilen mesafeye göre yeniden belirlenecek. Yeme-içme yerleri, hafta içi ve Cumartesi günleri, 07.00 – 21.00 saatleri arasında, masaya servis dahil olmak üzere hizmet verebilecek. Saat 24.00’a kadar paket servise devam edebilecek. Pazar günleri, sadece paket servis hizmeti verilebilecek. Nikah, nişan ve düğün gibi etkinlikler, belirlenen şartlar kapsamında yapılabilecek. Kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmeler kurallar çerçevesinde pazar günü hariç 07.00-21.00 arasında yarından itibaren çalışabilecek. Spor kulüpleri genel kurullarını haziranın ilk gününden itibaren, diğer kuruluşlar da ikinci yarısından itibaren gerçekleştirebileceklerdir. Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacak. Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması yeni bir düzenlemeye kadar devam edecek.

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir