Not Defteri'ne yeni görev

Not Defteri’ne yeni görev

Windows’un vaz geçilmez parçalarından biri olan Not Defteri uygulaması, artık uygulama güncellendiğinde bunu kendi içerisinden haber verecek. Not Defteri’nin güncelleme bildirimi, lisans süresi dolduğunda Windows’un Office paketlerinde (Outlook, Word veya Excel) olduğu gibi, ekranın en üstünde sarı bir çubuk şeklinde görünecek. Bu uyarı içerisinde yer alan bir düğmeye basarak gerekli güncelleme işlemlerinin yapılacağı ve uygulamanın güncelleneceği tahmin ediliyor.  

Bu değişiklikler, Microsoft’un oldukça uzun bir süredir Not Defteri üzerinde gerçekleştirdiği yeniliklerle paralel gibi görünüyor. Son değişiklikte, Not Defteri bir Windows bileşeni olmaktan çıkarılıp Microsoft Store aracılığıyla güncellenebilen bir uygulamaya dönüştürülmüştü. Microsoft’un bu karara varmasının bile iki yıl sürdüğünü de hatırlatalım. Bundan önce Microsoft, Not Defteri’nin bul-değiştir özelliğini güncellemiş ve UTF-8 desteği gibi yeni özellikler eklemişti.

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir