Rasim Öztekin'i Kaybettik

Rasim Öztekin’i Kaybettik

Türk sinema ve tiyatrosunun önemli ismi Rasim Öztekin, 62 yaşında hayatını kaybetti. Dün geçirdiği kalp krizinin ardından yapılan müdahale ile hayata döndürülen Öztekin, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi görüyordu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Rasim Öztekin’in vefatını Twitter’da yayınladığı mesaj ile duyurdu. Koca mesajında, Rasim Öztekin için “Televizyon olan her evde aileden biriydi” cümlesini kurdu.

Dizi, tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin, geçirdiği kalp rahatsızlığından sonra, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Televizyon olan her evde aileden biriydi. Başımız sağ olsun. pic.twitter.com/0SOZYIAg7e

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) March 8, 2021

Rasim Öztekin Kimdir?

14 Ocak 1959 tarihinde İstanbul’da doğan Rasim Öztekin, Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Profesyonel tiyatro hayatına, Ferhan Şensoy’un Ortaoyuncular topluluğu ile adımını attı.

Ferhan Şensoy , 2016 yılında Kel Hasan Efendi’nin kavuğunu Rasim Öztekin’e devretmişti. 2020 yılında ise Öztekin, kavuğu Şevket Çoruh’a devretti. Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’ndeki devir töreninde, kavuğu aldıktan 3 ay sonra kalp rahatsızlığı nedeniyle sahnelerden uzak kalmak zorunda kaldığını söylemiş ve bu nedenle en mağdur kavuklu olduğunu belirtmişti. 

Kavuğu devretme kararını verdikten sonra Ferhan Şensoy‘a danıştığını ve onun da onayını aldıktan sonra Şevket Çoruh’u aradığını söyleyen Öztekin, “Oynayamayacaksam kavuğun bende olmasının bir anlamı yoktu. Çünkü kavuklunun oynaması lazım onun için hemen devretmek istedim” diye konuşmuştu.

Güle Güle Godot, Haldun Taner Kabare, Biri Bizi Dikizliyor ve Boşgezen ve Kalfası gibi onlarca tiyatro oyununda karşımıza çıkan Rasim Öztekin, aynı zamanda sinema ve televizyon dünyası için de önemli isimlerin başında geliyordu. 

Son olarak Baba Parası filminde karşımıza çıkan Rasim Öztekin’in rol aldığı diğer önemli filmler arasında Düğün Dernek, Çalgı Çengi, Mandıra Filozofu, Gelecekten Bir Gün ve Kabadayı gibi önemli yapımlar bulunuyor.

TV dünyasında ise Rasim Öztekin, özellikle Seksenler dizisinde oynadığı Fehmi karakteriyle gönüllerde taht kurmuştu. Ayrıca Öztekin, Kardeş Payı, Hırsız Polis ve Geniş Aile gibi uzun soluklu dizilerle de  evlerimize konuk olmuştu.

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir