Samsung'u sarsan yeni karar

Samsung’u sarsan yeni karar

Geçtiğimiz aylarda Samsung Başkanı Lee Kun-hee‘nin ölümü neticesinde yerini devralan oğlu Lee Jae-yong, bir kez daha yolsuzluk nedeniyle mahkeme koridorlarında ter dökecek gibi görünüyor. Daha önce de adı yolsuzluğu karışmış olan Lee Jae-yong, yine aynı suçlamalarla karşı karşıya.

Önceki yıllarda rüşvet skandalı ile gündeme gelen Lee Jae-yong, 1 yıl tutukluluk süresi sonunda serbest bırakılmıştı. Geçtiğimiz ekim ayında babasının vefatı ile onun yerini devralan Jae-yong, şimdi bir kez daha, aynı suçlamalarla, yeniden yargılama ile burun buruna.

2017 yılında savcıların hakkında 12 yıl hapis cezası istediği Jae-yong, kararı temyiz mahkemesine taşımış ve ceza 2.5 yıla indirilmişti. Kararın akabinde de demir parmaklıklar arkasına giren Lee Jae-yong, 1 yılın sonunda serbest bırakılmıştı.

Yeni gelen bilgilere göre ise savcıların yeniden yargılanma yolunu açmış durumda. Hazırlanan iddianameye göre Lee Jae-yong’u 9 yıl daha hapis cezası bekliyor. Güney Koreli bir yayın olan Yonhap News’e konuşan savcılar, Lee’nin alacağı cezanın Güney Kore için örnek teşkil etmesi gerektiğini söylemiş. Bakalım bu defa Lee Jae-yong’a nasıl bir ceza kesilecek.

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir