Savaşın yüzünü bir de böyle görün

Savaşın yüzünü bir de böyle görün

Kansas City’deki Ulusal Birinci Dünya Savaşı Müzesi‘nin yayınladığı yeni Birinci Dünya Savaşı GIF’leri koleksiyonu, o dönemin askerlerine, hemşirelerine ve alçak gönüllülük ve normallik anları arayan insanlarına büyüleyici bir bakış sunuyor. Genelde komik anları belgelemek ve kısa mesajlarda göndermek için kullanılan GIF’ler, bu kez tarihin acı verici bir dönemini canlandırmak için kullanılıyor.

Ulusal Birinci Dünya Savaşı Müzesi’nin yayınladığı kapsamlı GIF koleksiyonundaki GIF’ler, Birinci Dünya Savaşı’nın hem trajik, hem de şaşırtıcı yüzünü gözler önüne sermeyi amaçlıyor. Ayrıca bu GIF’lerin, savaşın yüzünü yeni nesillere aktarması da planlanıyor.

WW2

Müzenin eğitim küratörü Lora Vogt, “bu GIF koleksiyonu, eğitime beklenmedik bir katman eklemenin ve yeni izleyicilerle bağlantı kurmanın harika bir yolu” diyor.

Bir örneğini hemen yukarıda görebileceğiniz GIF’ler, popüler GIF sitesi GIPHY üzerinde de yayınlanmış durumda. Koleksiyonun tamamına ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli.  

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir