SpaceX'ten yeni uzay rekoru

SpaceX’ten yeni uzay rekoru

SpaceX, 1 günlük ertelemenin ardından, Transporter-1 görevi kapsamında Falcon 9 roketini uzaya gönderdi. Bu görevi hem Türkiye, hem de Dünya için ilginç kılan 2 ana sebep bulunuyor.

Falcon 9 fırlatmasının Dünyayı ilgilendiren kısmı, tek seferde uzaya taşınan uydu sayısında bir rekora imza atılmış olması. 133’ü ticari ve devlet uydusu olan 143 uydu, bu fırlatmayla uzaya gönderildi. Daha önceki rekor, tek seferde gönderilen 104 uydu le Hindistan’ın elindeydi.

ASELSAT 3U Küp Uydusu da Artık Uzayda

Fırlatmayı Türkiye için özel kılan neden ise, fırlatılan uydular arasında ASELSAT 3U Küp Uydusunun da bulunuyor olması. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter üzerinden paylaştığı mesajında şunları söyledi: “Aselsan tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi ile birlikte yerli ve milli imkanlarla üniversite – sanayi işbirliği kapsamında bilimsel amaçlı olarak geliştirilen ASELSAT 3U Küp Uydusu, bugün SpaceX’in roketi ile görev yapacağı yörüngesine başarıyla gönderildi. ASELSAT, kamera görev yüküyle elde edeceği görüntüyü yer istasyonuna indirecek, sayısal kart görev yüküyle uzay ortamı hakkında istatiksel veri toplayacak. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.”

ASELSAT 3U Küp Uydusu

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir