Tarihin en eski mezarı bulundu

Tarihin en eski mezarı bulundu

Kenya’daki bir mağarada, Afrika’da şimdiye kadar keşfedilmiş en eski mezar bulundu. Lüminesans tarihleme yöntemini kullanan araştırmacılar, mezarın yaklaşık 78.300 yıl önce kazılmış olduğunu tespit ettiler. Mezarlığın keşfedildiği Panga ya Saidi mağarası, Mombasa’nın kuzeyinde bulunuyor. Keşif, Nature dergisinde yayınlandı.

Orijinal projenin baş araştırmacısı Profesör Nicole Boivin yaptığı açıklamada, “Panga ya Saidi’yi ilk ziyaret ettiğimiz anda, burasının özel bir yer olduğunu anlamıştık” dedi. Mezardaki ceset sağ yanına, bacakları göğsüne doğru çekilerek yatırılmış. Dişlerin analizi, bedenin 2,5 ila 3 yaşları arasında bir çocuğa ait olduğunu gösterdi. Arkeologlar çocuğa Svahili dilinde “çocuk” anlamına gelen Mtoto lakabını taktı.

İzleyin: Dünya’nın en eski mezarı

Mtoto: The Sleeping ChildMtoto: The Sleeping ChildThe National Research Center on Human Evolution (CENIEH) in collaboration with the Max Planck Institute for the Science of Human History and the National Museums of Kenya, co-leads a study on the oldest human burial in Africa, dating back to 78,000 years old.

Mezardaki kemikler ilk olarak 2013 yılında ortaya çıkarılmış ve tüm mezar 2017 yılında tamamen açılmıştı. Bedenin yerleştirildiği çukurun kasıtlı olarak kazıldığı, gövdenin mezara yerleştirildikten sonra mağaranın tabanının hızlı bir şekilde tortu ile kaplandığı görüldü. Beden, dayanıksız malzemeden yapılmış bir kefene sarılmış gibi görünüyor ve kafatasının pozisyonu, başın altına bir yastığın yerleştirildiğini gösteriyor.

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir