Trump

Trump, Twitter ‘ in Sonunu Getirdi !

Trump, “Amerika tarihinde, ifade özgürlüğünün karşılaştığı en büyük tehlikelerden birisini yenmek için bugün buradayız.” ifadesini kullandı.
Kararnameyi imzaladığı esnada Oval Ofis’teki bir gazetecinin twitter  hesabınızı silecek misiniz?” şeklindeki sorusunu ise “Bu ülkede daha adil bir basın olsaydı bunu seve seve yapardım ancak basın adaletsiz olduğu için ben sosyal medya üzerinden birçok insana ulaşıyorum.” şeklinde yanıtladı.
Twitter’ın “bilgiyi doğrula” seçeneğini “siyasi aktivizm” olarak nitelendiren ve sosyal medya şirketlerinin “tekelcilik” yaptığını savunan Trump, “Twitter, saygın bir şirket olmasa ve hukuki hakkım olsa Twitter’ı da kapatırdım. Bu konuda avukatlar ile görüşüyoruz, hukuki bir süreç yürüteceğiz.” diye konuştu.
Trump ayrıca, Minnesota’da polis şiddetiyle öldürülen George Floyd’un ölüm anlarına ilişkin videoyu da “şok edici” olarak nitelendirdi.
Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya ile ilgili yeni düzenlemeler içeren bir kararnameyi imzalayacak. Bugün imzalanması gereken kararnamede sosyal medya platformları ile ilgili bazı düzenlemelerin yapılması bekleniyor.
Konuyla ilgili açıklama Trump’ın başta Twitter olmak üzere sosyal medya platformlarını kapatma tehdidi sonrasında geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, Perşembe günü ABD Başkanı’nın sosyal medya platformlarına yeni düzenleme getirecek bir kararnameyi imzalayacağını duyurdu.
Atılan bu adım Twitter’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı ve sosyal medya platformlarında dezenformasyonun yayılmasını engellemek için bazı paylaşımların altına eklenen ‘bilgiyi doğrulama’ etiketi polemiğinin bir sonucu oldu. bu yeni düzenleme Donald Trump’un yaptığı bir paylaşımın altına da eklendiği için tartışmalar başlamış ve Trump Twitter’ı 3 Kasım’daki seçimlere müdahale etmeye çalışmak” ve “ifade özgürlüğünü kısıtlamak” ile suçlamıştı.
Trump, söz konusu Twitter iletisinde “Bu haydutlar George Floyd’un hatırasını leke sürüyorlar ve bunun olmasına izin vermeyeceğim. Vali Tim Walz ile konuştum ve ona ordunun sonuna kadar yanında olduğunu söyledim. Herhangi bir zorluk yaşanması durumunda kontrolü sağlayacağız, yağma başladığı zaman silahlar patlamaya başlar. Teşekkürler!” dedi.
Siyahi Amerikalı George Floyd’un ölümünün ardından Minneapolis’te başlayan protestolarda şiddetin giderek artmasıyla birlikte Trump, Minneapolis belediye başkanı Jacob Frey’i Twitter üzerinden kınadı ve Minnesota Valisi Tim Walz’e “Ordunun kendisinin yanında olduğunu” belirtti.
ABD Başkanı Donald Trump, yanlış bilgi içeren bir paylaşımına Twitter’dan uyarı gelmesi üzerine sosyal medya şirketlerini tehdit etmişti. Trump, sosyal medya platformlarına düzenleme getirileceğini veya bazılarının kapatılacağını söylemişti.
ABD Başkanı yine Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Cumhuriyetçiler Sosyal Medya Platformlarının muhafazakâr sesleri tamamen susturduğunu hissediyor. Bunun bir kez daha olmasına izin vermemek adına onları güçlü bir şekilde düzenleyeceğiz veya kapatacağız” ifadelerini kullanmıştı.
ABD Başkanı Donald Trump, Minneapolis’teki olaylar için “Bu eşkıyalar (protestocular), George Floyd’un anısını kirletiyor ve ben bunun olmasına izin vermem. Az önce Minnesota Valisi Tim Waltz ile konuştum ve ordunun her şekilde yanlarında olduğunu söyledim. Herhangi bir zorlukta biz kontrolü sağlayacağız ancak yağma başladığında silahlar ateşlenir. Teşekkür ederim.” paylaşımı yaptı.
Twitter, bu paylaşımı şiddeti özendirdiği için gizledi.
Trump’ın yayınladığı kararname kapsamında bu muafiyet kaldırılırken, Federal İletişim Komisyonu (FCC) da sosyal ağ şirketleri üzerinde söz sahibi olmaya başlıyor. Federal İletişim Komisyonu bundan böyle sosyal ağların, içerik uygunluğunu belirlemede yanıltıcı yöntemlere başvurup başvurmadığını ve bu platformların politikalarının hizmet kullanım şartlarıyla uyuşup uyuşmadığını inceleme zorunluluğuna sahip.
Ayrıca imzalanan kararname ile birlikte Beyaz Saray Dijital Strateji Dairesi tarafından, vatandaşların çevrimiçi sansür vakalarını bildirmesini sağlayan yeni bir mekanizma kurulacağını belirtelim. Beyaz Saray Teknoloji Önyargı Aygıtı ismindeki bu yeni mekanizma, ABD vatandaşlarının sosyal medya şirketlerini şikayet edilebileceği bir sistem olarak konumlanıyor. Beyaz Saray Teknoloji Önyargı Aygıtı tarafından toplanan şikayetler, incelenmesi için Adalet Bakanlığı ve Federal Ticaret Komisyonu’na iletilecek.
Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir