Trump yasaklandı; işler değişti

Trump yasaklandı; işler değişti

Washington Post’un haberine göre, Twitter Donald Trump’ı engelledikten bir hafta sonra, sosyal medya platformunda seçimlere hile karıştırıldığı iddiaları yüzde 73 oranında düştü. Seçim hileleri hakkındaki gönderilen 2,5 milyondan 688.000’e düşmüş görünüyor. Rapora konu olan veriler Zignal Labs araştırma kurumundan alındı.

Twitter, 8 Ocak’ta, Trump destekçilerinden oluşan bir kalabalığın, bir Capitol Polis memuru da dahil olmak üzere birkaç kişinin ölümüne neden olan bir ayaklanmada ABD Capitol binasını basmasından iki gün sonra, Trump’a yasak getirmişti.

Zignal’ın verileri 9 – 15 Ocak tarihleri arasını kapsıyor. Araştırma kurumu ayrıca bu süre zarfında Capitol saldırısıyla ilgili hashtag’lerin ve sloganların Facebook, Instagram, Twitter ve diğer sosyal platformlarda çok daha az görüldüğünü belirledi. #FightforTrump yüzde 95 düştü, #HoldTheLine ve “March for Trump” da ayı oranlarda düşüş gösterdi.

Trump’ı susturan tek platform Twitter değil. Facebook, 7 Ocak’ta, Snapchat, 13 Ocak’ta Trump’ı susturdu. Bir dizi sosyal medya sitesi de şiddete teşvik konusunda endişeler uyandıran içeriği kaldırdı. Örneğin YouTube, 8 Ocak’ta Steve Bannon’un Savaş Odası podcast kanalını yasakladı, aynı gün Reddit r/Donaldtrump alt dizinini yasakladı.

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir