Uçan askerler gerçek oldu

Uçan askerler gerçek oldu

1 Mayıs’ta yayınlanan kısa bir video, deniz savaşlarının geleceği hakkında şaşırtıcı ipuçları veriyor. Videoda başrolü jetpack ile uçan askerler üstleniyor. Jetpack kullanan askerler, küçük bir bottan havalanıyor ve bir İngiliz devriye gemisi olan HMS Tamar’ın güvertesine inmeyi başarıyor.

Gravity Industries tarafından üretilen jetpack, Iron Man (Demir Adam) filmlerini akla getiriyor. Askerlerin iki elinde, denge ve yönlendirme için kullanılan birer itici var. Arkada ise, pilotu gökyüzünde öne doğru fırlatmaktan sorumlu ana itici var. Belirtilene göre bu sistem, saatte yaklaşık 80 kilometre hıza ulaşabiliyor. Şirket, sistemin şu anda 5 ila 10 dakikalık bir uçuş için yeterli itme ve güce sahip olduğunu iddia ediyor.

Royal Marines Jet Suit Boarding ExRoyal Marines Jet Suit Boarding ExThanks to Royal Marines LLC for setting up a very successful exercise testing the capability of the Gravity Jet Suit to support RM boarding ops. Huge effort from 42cdo, 47cdo, HMS Tamar, Qinetiq and DSTL. The footage speaks for itself. LINKS SHOP: Instagram: Facebook: LinkedIn: Web: TED 2017 talk: BACKGROUND With a rich family history in Aviation, former Oil Trader & Royal Marines Reservist, Richard Browning, founded pioneering Aeronautical Innovation company, Gravity Industries in March 2017 to launch human flight into an entirely new era. The Gravity #JetSuit uses over 1000bhp of Jet Engine power combined with natural human balance to deliver the most intense and enthralling spectacle, often likened to the real life Ironman. Gravity has to date been experienced by over a billion people globally and covered by virtually every media platform. The Gravity Team, based in the UK, have delivered over 100 flight & Speaking events across 30 countries including 5 TED talks. “The team and I are delivering on the vision to build Gravity into a world class aeronautical engineering business, challenge perceived boundaries in human aviation, and inspire a generation to dare ask ‘what if…” Get in touch for; Speaking Engagements // The Gravity Team Flying at your Event // Personal Flight Experiences & Flight Training // get involved in the Jet Suit Race Series! Richard Browning Founder & Chief Test Pilot Gravity Industries ltd #TakeOnGravity #RichardmBrowning

Birleşik Krallık Kraliyet Donanması başkanı Birinci Deniz Lordu Amiral Tony Radakin, yapılan bu denemeden oldukça mutlu gibi görünüyor. Radakin, 1 Mayıs 2021’de Tamar çevresindeki uçuşların daha kısa bir videosunu tweet’inde paylaşmayı da ihmal etmedi.

As the @RoyalNavy embraces technology and innovation, @hms_tamar trials the latest game-changing kit with the @RoyalMarines. pic.twitter.com/rckeuom7yg

— First Sea Lord (@AdmTonyRadakin) May 1, 2021

Her ne kadar video büyüleyici gibi görünse de, bu teknolojinin dezavantajları da var. Birincisi, jetpack gürültülü çalışıyor. Belki denizdeki bir geminin tamamından daha yüksek değil, ama güvertede bulunan herkesi onun yaklaşması konusunda uyaracak kadar yüksek sese sahip. İkincisi, uçan kişi çoğunlukla dik durmak zorunda ve uçarken açık bir hedef olmaktan kurtulamıyor. Jetpack’e karşı en etkili önlem olan tüfekler ve makineli tüfekler, gemilerde zaten bol miktarda bulunuyor.

Neredeyse her ülke, yüzyılı aşkın süredir askerlerini uçurabilmek için küçük kişisel uçuş sistemlerini araştırıyor. Bunun nedeni ise açık; uçmak için donatılmış askerler savunmayı atlatabilir, düşmanları şaşırtabilir. Bu zorlayıcı bir vizyon ve jetpack’ler gelecekte geçen savaş oyunlarının temelini oluşturmaya devam ediyor.

Yine de jetpack gösterilerine olan askeri ilgi, piyade savaşının yakın bir gelecekte sona ereceğini göstermiyor. Gürültülü, pahalı ve kısa uçuş süreleri ile jetpack’ler harika bir gösteri sunabilir ama herhangi bir silahlı savaş için, şu anda pek de kullanılabilir gibi görünmüyor.

Paylaş
Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir