Uçan otomobiller gerçek oldu

Uçan otomobiller gerçek oldu

Yıllardır beklediğimiz uçan arabalar artık gerçekleşiyor mu dersiniz? Görünüşe göre evet, ancak tam olarak beklediğimiz şekilde değil. Stefan Klein’ın icadı AirCar, görünümüyle biraz otomobil biraz uçağa benziyor ve bu oto-hava aracı tam 35 dakika boyunca uçabiliyor. En azından ilk denemesinde gökyüzünde böylesi bir zaman geçirmiş.

AirCar protoipi, Slovakya’nın Nitra kentindeki uluslararası havaalanından kalkış yapmış ve Slovakya’nın Bratislava kentine inişi tamamlamış. Tam 35 dakika süren yolculuk süresince herhangi bir sorun çıkmazken, bu AirCar’ın aynı zamanda 142’inci testi olmuş durumda. Yani bu taşıtın artık prototipten çıkmak üzere olduğunu söyleyebiliriz.

Flying Car! Watch AirCar complete FIRST inter-city flight (Full Video)Flying Car! Watch AirCar complete FIRST inter-city flight (Full Video)Check out AirCar, a dual-mode car-aircraft vehicle which moved closer to production this week, fulfilling a key development milestone in a 35-minute flight from the international airport in Nitra to the international airport in Bratislava on Jun. 28, 2021. Video courtesy of KleinVision: Credits: Director, editor: Michal Kondrla Director of Photography: Lukáš Teren Producer: Michal Hlavacka PROTOS Production Camera operator: Lukáš Kacerjak Ivo Miko Color grading: Brona Brtánová

AirCar, normal otomobil benziniyle çalışıyor ve BMW motoruyla güç üretiyor. 8200 fitte 600 mil uçabildiğini söyleyen AirCar mücidi Stefan Klein, AirCar’ın otomobil formundan uçak formuna 3 dakika içinde geçebildiğini söylüyor.

AirCar’ın üretilmesi 2 yıl kadar sürmüş ve maliyeti 2 milyon doların biraz altında. Uçan araba sektörünün 2040 yılına kadar 1.5 trilyon değerine ulaşacağı düşünülüyor. AirCar’ın videosunu hemen yukarıdan izleyebilirsiniz.

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir