Windows 10 yüklemede yeni dönem

Windows 10 yüklemede yeni dönem

Bilgisayarların kullanım alanı oldukça geniş ancak Windows gibi işletim sistemleri, genellikle her şeyi yapabileceğinizi varsayıyor ve buna göre bir deneyim sunuyor. Ancak şimdi Microsoft, Windows’u yeni yüklediğinizde size ne yapacağınızı soran bir ekranı test etmeye başladı.

Yeni Windows Insider blog gönderisine göre yukarıdaki gibi bir ekran, bilgisayarınızda ne yapmayı planladığınızı size soracak. Ekranda bulunan altı seçeneğin yalnızca birini seçmek zorunda değilsiniz (aksi biraz garip olurdu), birden fazla seçeneği işaretlemeniz mümkün. Şu anki seçeneklerin Oyun, Aile, Yaratıcılık, Okul işi, Eğlence ve İş olduğu gözleniyor. Bu tür bir soruya cevap vermek hoşunuza gitmiyorsa veya gizliliğinizin çiğnendiğini hissediyorsanız, ekranı atlayabiliyorsunuz.

Ekranda yaptığınız tercihlere göre, işletim sisteminin arayüzünde belirli işlevlerin öne çıkarılacağını tahmin etmek zor değil. Ekrandaki açıklama ise önerilerin ve araçların kişiselleştirileceğini söylüyor. İşlevin test grubuna dahil edilenler, ekranı Windows’u sıfırlayıp baştan yüklediklerinde görebiliyorlar.

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir