Windows 11 Tanıtıldı!

Windows 11 Tanıtıldı!

Microsoft, bugün düzenlediği tanıtım etkinliğinde Windows 11’i resmi olarak tanıttı; böylece bir süreder devam eden Windows 11 söylentileri de gerçeğe dönüştü. Tanıtımda Windows 11’in yeni tasarımından kaput altındaki bazı yeniliklerine kadar çok sayıda konuda açıklamalar yapıldı.

Windows 11’in Öne Çıkan Özellikleri

1. Yeni Tasarım

Başlat menüsü ve görev çubuğu simgeleri ekranın alt – orta kısmına taşındı Pencerelerin köşeleri beklendiği gibi artık yuvarlanmış durumda Pencere ve diğer öğeler için şeffaflık özelliği Yeni temalar (karanlık mod, aydınlık mod gibi)

windows 11

2. Giriş Ekranı

Giriş ekranının tasarımı da tamamen değiştirildi Windows Hello veya diğer giriş yöntemleri hızlandırıldı

3. Widget’lar

Windows 7’de gördüğümüz küçük widget’lar, geliştirilmiş şekilde Windows 11’e eklendi

windows 11

4. Güncellemeler

Güncellemelerin boyutları yüzde 45 oranında küçültüldü Küçülen boyutlarla birlikte, güncellemelerin yüklenmesi hızlandırıldı Güncellemelerin arka planda sessizce kurulması özelliği geliştirildi

5. Performans

Program ya da uygulamaların çalışma hızı arttırıldı Program ve uygulamaların güç tüketimi azaltıldı Azalan güç tüketimi ile birlikte, cihazların pil ömrü arttı Oyunlardaki performans artırıldı, Otomatik HDR desteği sunuldu

6. Microsoft Teams

Microsoft Teams’in Windows 11’e tamamen entegre edilmesi sağlandı

7. Veri Girişi

Dokunmatik kontroller ve kalem desteği geliştirildi Sesle kontrol özelliği geliştirildi

8. Microsoft Store

Microsoft uygulama mağazasının tasarımı sadeleştirildi Arama işlevi geliştirildi Android uygulamaları Windows Store’a geldi (Amazon App Store desteğiyle)

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir