Yeni uzay araçları ortaya çıktı

Yeni uzay araçları ortaya çıktı

Virgin Galactic, ilk ticari uzay uçuşuna yaklaşıyor ve buna hazırlık olarak yörünge-altı uçuş yeteneği olan yeni uzay aracını tanıttı. İlki SpaceShip III VSS Imagine olarak adlandırılıyor ve şu anda yerde test ediliyor. İlk süzülme uçuşları ise yaz mevsiminde düzenlenecek.

Virgin Galactic

Yeni araç, bir sonraki test uçuşu Mayıs 2021’de düzenlenecek olan öncüsü VSS Unity ile karşılaştırıldığında daha verimli bir üretim için tasarlanmış durumda. Tasarım, aynı araç ile uçuş sayısını arttırmak için kilit olacak olan bakım erişimini geliştiriyor. İkinci bir SpaceShip III de şu anda üretilmekte ve VSS Inspire olarak adlandırılacak.

Virgin Galactic CEO’su Michael Colglazier yaptığı açıklamada, SpaceShip II sınıfı araçları tanıtmaları ile beraber Virgin Galactic filosunun başlangıcının işaretlendiğini belirtirken, bu başarıya yardımcı olan herkesi tebrik ettiğini söyledi…

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir