YouTube, beğenmeyenleri gizleyecek

YouTube, beğenmeyenleri gizleyecek

Önümüzdeki birkaç hafta içinde YouTube, bir videonun ne kadar beğenilmediğini herkese açık bir şekilde göstermeyecek birkaç yeni arayüz tasarımını test etmeyi planlıyor. Şirketin gösterdiği ve hemen aşağıda görebileceğiniz tasarımda, beğenmeme düğmesi hala duruyor, ancak artık gerçek zamanlı olarak güncellenen bir sayıya sahip değil. YouTube’a göre, içerik oluşturucular bu bilgileri YouTube Studio aracılığıyla görmeye devam edecek.

YouTube

Şirket, testin içerik oluşturuculardan gelen “itibarsızlaştırma kampanyaları” hakkındaki geri bildirimlerini takip ettiğini söylüyor, ancak insanların yine de geri bildirim paylaşmak ve önerilerini şekillendirmek için beğenme düğmesini kullanabileceklerini belirtiyor.

YouTube aslında 2018’den beri Beğenmeme (Dislike) düğmesiyle ne yapacağını düşünüyor. Bu yıl YouTube tarafından hazırlanan Rewind videosu platformdaki en sevilmeyen video haline geldi. Bir yıl sonra, şirket bir şeyler deneme fikrini ortaya attı. Varsayılan olarak derecelendirme sayımlarını kapatmak ve bir grup insanın bir videoyu bombalamasını önlemek için düğmeyi tamamen kaldırmak gibi… Bu son deneyin, henüz beğenmeme düğmesinin sonunu getirdiğini söyleyemeyiz, ancak YouTube’un bu problemi gidermek için uğraştığı açık.

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir