YouTube, yine bir şeyler deniyor

YouTube, yine bir şeyler deniyor

Google, e-ticaret alanındaki Amazon ve Alibaba gibi rakipleri için meydanı bomboş bırakmak istemiyor. Firma, YouTube üzerinden alışveriş yapmaya yönelik bir işlevi test etmeye başladı bile.

Bloomberg’in “Google’ın planlarını yakından izleyen kaynaklara” dayanan raporuna göre YouTube’taki bazı içerik üreticilerinden videolarındaki ürünleri etiketlemeleri istendi. Bunun ardından Google’ın bu bilgileri analiz ve alışveriş araçlarında kullanacağı, bu şekilde bir e-ticaret kataloğu oluşturacağı söyleniyor. Google’ın Shopify entegrasyonuyla YouTube üzerinden satışı kolaylaştıracağı da belirtiliyor.

YouTube üzerinden satılacak ürünlerin YouTube’a nasıl gelir kazanacağı henüz belli değil. Bloomberg, YouTube’un içerik üreticiler için abonelik hizmeti sunduğunu ve abonelik ücreti üzerinden yüzde 30 kesinti yaptığını hatırlatıyor.

Yeni işlev Google’ın çevrimiçi alışveriş işine katkıda bulunabilir. Ancak alışveriş işlevinin ne zaman herkese sunulacağına dair bir bilgi henüz yok.

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir