eniyi5onlinemarketalışverişsitesi

En İyi 5 Online Market Alışveriş Sitesi

Online market alışveriş platformları, hayatımızı daha kolay ve daha faydalı biçimde sürdürmemize olanak sağlıyor. Her geçen gün daha da artan talep ve arz, onlıne market platformlarının gelişimlerine katkıda bulunmakta.

Sizler için bu yazımız da , en iyi 5 online alışveriş sitesini  araştırdık. Umarım kaliteli içeriklerimizi okuyup, paylaşırsınız.

 

Listemizin 5. Sırasında Carrefoursa Sanal Market Bulunmakta

carrefoursa en iyi 5 online market alışveriş sitesi

Hacı Ömer Sabancı Holding tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu’ nda yapılan yazılı açıklamaya göre Hacı Ömer Sabancı Holding’in Carrefoursa’ daki payı yüzde 50,93 oldu.

Carrefour, merkezi Fransa’nın Paris bölgesinde bulunan uluslararası perakende satış şirketidir. Carrefour, şube sayısıyla dünyanın en büyük süpermarket zincirlerinden birine sahiptir ve net kazanç ortalamasında da Amerikalı Walmart ve İngiliz Tesco’nun ardından üçüncü sırada bulunmaktadır. Yaklaşık olarak 400.000 çalışana sahip olan şirketin dünya üzerinde toplam 10.000’e yakın şubesi bulunmaktadır. Carrefour Fransızca’da kavşak, dört yol gibi anlamlara gelmektedir.

Carrefour’un süpermarket zincirinin başlangıcı 1 Ocak 1958 tarihinde Fransa’nın Annecy bölgesinde kurulan ilk şube ile başlamıştır. Şirketin kurucuları Marcel Fournier, Denis Defforey ve Jacques Defforey ilk şubenin başarısının ardından hızla diğerlerini açmayı ve ülke dışına da ulaşmayı hedeflemişlerdir. Günümüzde şirketin geçmişine bakıldığında bu hedefini başarıyla gerçekleştirdiği aşikardır. Carrefour Türkiye’de Sabancı Grup ile çalıştığı gibi dünyanın birçok ülkesinde benzeri ortaklıklarla faaliyet göstermektedir. Fakat esas olarak şirketin en aktif olduğu yerler Avrupa, Arjantin, Bahreyn, Brezilya, Çin, İran, Dominik, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Lübnan, Kuveyt ve Suudi Arabistan’dır.

Şirket 1999 yılında Fransa’daki en büyük rakibi Continent ile birleşmiştir. Şu anda Carrefour Grubun yönetim kurulu başkanlığını ve CEO’luk görevini Georges Plassat yürütmektedir.

Carrefoursa Satıştaki Ürünleri

Meyve, Sebze,  Et ve et ürünleri, Tavuk ve tavuk ürünleri, Balık ve balık ürünleri, Süt ve süt ürünleri, Kavhaltılık, Gıda, Şekerleme,  Gazlı ve gazsız içecekler, bebek ürünleri, Temizlik ve kozmetik ürünleri, Elektronik vb ürünler.

 

Listemizin 4. Sırasında Migros Sanal Market  Bulunmakta

migrossanalmarket

 

Migros’un yarısı AEH’nin oldu

 

Migros dolaylı hissedarı Anadolu Endüstri Holding, şirketin diğer hissedarlarından MH Perakendecilik’te Moonlight Capital’in sahip olduğu yüzde 19.5 hisseyi toplam 509.03 milyon liraya satın alacak.

Migros’ta MH Perakendecilik yüzde 50 hissedar konumunda bulunuyor. Mevcut durumda MH Perakendecilik’te ise Moonlight Capital yüzde 19.5, Anadolu Endüstri Holding (AEH) ise yüzde 80.5 hissedar konumunda.

Moonlight Capital’in MH Perakencilik’teki yüzde 19.5 hissesi için 1 Mayıs 2017 – 31 Ekim 2017 tarihleri arasında satma hakkı, AEH’in ise satın alma hakkı bulunmaktaydı. Anadolu Endüstri Holding’in ana hissedarı Yazıcılar Holding’den dün akşam KAP’a yapılan açıklamaya göre, Moonlight Capital sözkonusu hisseler için satma hakkının kullanılmasına yönelik kararını 2 Mayıs itibarıyla AEH’e bildirdi.

Migros Sanal Market Satıştaki Ürünler

Meyve, Sebze,  Et ve et ürünleri, Tavuk ve tavuk ürünleri, Balık ve balık ürünleri, Süt ve süt ürünleri, Kavhaltılık, Gıda, Şekerleme,  Gazlı ve gazsız içecekler, bebek ürünleri, Temizlik ve kozmetik ürünleri, Elektronik vb ürünler.

 

Listemizin 3. Sırasında İsteGelsin  Bulunmakta

istegelsin

 

Sedat Yıldırım, pazardaki potansiyeli görerek yatırım kararı alan girişimcilerden biri oldu. 22 yıldır perakende sektöründe kariyerini sürdüren Yıldırım’ın iki yıl önce yolu Yıldız Holding’le keşisti. Holding bünyesine katılan Yıldırım, 2019’da İstegelsin’i hayata geçirdi.

İstegelsin, uçtan uca bir süpermarket olarak faaliyet gösteriyor. 140 farklı şirketten kendi satın alımını yaparak bütün ürünleri kendi depolarında saklıyor, sipariş edilen tüm ürünleri müşterinin kapısına kadar teslim ediyor.

İstegelsin’in en önemli farkının taze meyve-sebze ve taze süt ürünleri gibi soğuk zincir isteyen ürünlerin teslimatını yapabilmesi olduğu ifade ediliyor. İstegelsin Kurucusu Sedat Yıldırım, halen 50’den fazla araçları olduğunu söylüyor.

Yıl sonuna doğru araç sayısının 100’ün üzerine çıkarılması planlanıyor. 150’den fazla tedarikçiyle anlaşmalarını tamamlayan şirket, önümüzdeki yıl 10 büyükşehirde faaliyete geçmeyi hedefliyor.

Uzun zamandır Sanal Market markasıyla evlere servis yapan Migros, şubat ayında Migros Hemen markasıyla hızlı teslimat pazarına adım attı. Bini aşkın ürünüyle hizmet veren şirket, şimdilik İstanbul, İzmir ve Ankara’da faaliyet gösteriyor. Kapıya hizmeti 30 dakika içerisinde gerçekleştirmeyi vaat eden Migros, bu hizmeti için kullanıcılarından ücret alıyor.

FİYUU, TAB GIDA MARKASI
Sektörde şirketler iş modelleriyle farklılaşıyor. Bazıları bir süpermarket gibi pek çok farklı ürünün teslimatını yaparken bazıları ise kurye desteği yapıyor.

Bunlardan biri de TAB Food Investments’a (TFI) bağlı olarak faaliyet gösteren Fiyuu. Şirket, firmalara kurumsal kurye desteği vermek amacıyla 2016 yılında kuruldu. 2017’de Adana’da pilot uygulama ile hizmete başladı. Ardından İstanbul’a açılan şirket, 2019 içerisinde yaklaşık 30’a yakın markayı sistemine ekledi. Yıl sonuna kadar bu sayının 75’e çıkarılması planlanıyor.

Halen 800’ü aşkın motosikletli servis personeli bulunan şirket, 2020 sonunda bin 200’den fazla motosikletli servis personeline ulaşmayı hedefliyor. Fiyuu CEO’su Rıza Gürler, “Teslimatı teknolojiyle birleştirerek kaliteli ve hızlı bir şekilde ulaştıran firmalar başırılı olacak” diyor.

 

İsteGelsin Satıştaki Ürünler

Meyve, Sebze,  Et ve et ürünleri, Tavuk ve tavuk ürünleri, Balık ve balık ürünleri, Süt ve süt ürünleri, Kavhaltılık, Gıda, Şekerleme,  Gazlı ve gazsız içecekler, bebek ürünleri, Temizlik ve kozmetik ürünleri, Elektronik vb ürünler.

 

Listemizin 2. Sırasında Banabi Bulunmakta

banabi

2019 Nisan ayında Banabi alt markası ile online market alışverişi hizmetini başlattı. 2400’in üzerindeki ürünü yaklaşık 15 dakika içinde kullanıcılara ulaştıran Banabi, hızlı büyümeye devam ediyor.

Banabi’nin heyecanı daha Yemeksepeti Park’ın girişinden belli. Baştan sona Banabi’nin renkleri olan pembe ile dekore edilmiş. Nevzat Aydın’ın heyecanını ise tahmin bile edemezsiniz. Nevzat Aydın ile buluşur buluşmaz hemen cebinden akıllı telefonunu çıkardı ve Banabi’yi anlatmaya başladı: “Banabi, Yemeksepeti uygulaması içinde. Yemeksepeti uygulamasını artık bir ‘Süper Uygulama’ olarak konumlandırıyoruz. Bundan sonra Yemeksepeti uygulamasını açan kullanıcılara, ‘Market alışverişi mi yapmak, yoksa yemek siparişi mi vermek istiyorsunuz’ diye soruyoruz. Uygulama içinde de tek bir dokunuşla market alışverişi için Banabi’ye geçilebiliyor.”

Meyve-sebzeden temizlik ürünlerine, şarj kablolarından dondurmaya kadar 2 bin civarında farklı ürünle yola çıktıklarını aktaran Aydın, “Gönderim ücreti 2.5 TL. Minimum sepet tutarı ise 15 TL. 7 ile 15 dakika arasında teslimatı gerçekleştiriyoruz. Bence en önemli farkımız çok daha ucuz olmamız. Rakiplerimizden yüzde 15-20 daha ucuz durumdayız. Kendimize hedef olarak Migros’u belirledik. Buradaki fiyatlarla hemen hemen aynı. Rakiplerimizden ve bakkallardan çok daha ucuzuz. Ürün çeşidimizi ise ilk etapta 2 bin olarak belirledik. İlerleyen dönemlerde bu sayı hızla artacak. Depolarımızın planlamasını daha fazla ürün çeşidine göre yaptık” dedi.

Sadece kredi kartıyla ödeme alan rakiplerinden farklı olarak Banabi’de üç tip ödeme seçeceğine sahip olduklarını ifade eden Aydın, şunları anlattı: “Online kredi kartı, kapıda kredi kartı ve nakit seçeneklerini kullanıcılara sunuyoruz. Rakiplerimizin aynısını yapamayız, daha iyisini yapmalıyız dedik. Çıtayı ödeme alanında da daha yukarı koyduk.”

Banabi şu anda İstanbul Avrupa Yakası’nda hizmet vermeye başladı. Ürünlerin çıkış yaptığı depo sayısı ise 6. Hedefi büyük tuttuklarına vurgu yapan Aydın, “Bu yıl sonuna kadar 80’e çıkarmayı planlıyoruz. 1 ay içinde İstanbul Anadolu Yakası devreye giriyor. Yıl sonuna kadar da 10 şehirde Banabi üzerinden sipariş verilebilecek. 8 ayımız var. Hedef 10 ilde açmak. Rakibimizin 4 yıldan beri sadece İstanbul’da olduğunu düşünecek olursak, bu iddialı bir hedef. Biz iddialı şeyleri severiz. Kendimize büyük hedef koymayı severiz. Elimizden geleni yapacağız bunun için.”

BAŞARILI OLURSA GÖZÜ YURTDIŞINDA

AYDIN, başarılı olma durumlarında Banabi’yi hemen yurtdışına açacaklarını ifade ederek, “Delirvery Hero tarafı da büyük bir heyecanla bekliyor. Direkt olarak yurtdışındaki operasyonlara bağlamak istiyorlar. Delivery Hero tarafı çok destekledi. Sonuna kadar bizim arkamızdalar. Onlar tarafında da büyük bir heyecan yaşanıyor” dedi.

1.300’DEN FAZLA ÇALIŞANI OLACAK

İlk aşamada 200 kuryeleri olduğunu ifade eden Aydın, şunları söyledi: “Yıl sonuna kadar 1.000 kurye ve 300’den fazla Banabi çalışanı olacak.”

20 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPTI

FIRSAT gördükleri alanlarda hemen atılımlar yaptıklarını belirten Aydın, “Banabi bunlardan biri oldu. 20 milyon dolar  civarında bir yatırım gerçekleştirdik. Aklımıza yatan başka yeni modeller olduğunda onları yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Banabi Satıştaki Ürünler

Meyve, Sebze,  Et ve et ürünleri, Tavuk ve tavuk ürünleri, Balık ve balık ürünleri, Süt ve süt ürünleri, Kavhaltılık, Gıda, Şekerleme,  Gazlı ve gazsız içecekler, bebek ürünleri, Temizlik ve kozmetik ürünleri, Elektronik vb ürünler.

 

Listemizin 1. Sırasında Getir Bulunmakta

getir

 

Akıllı telefon uygulaması olan Getir , BiTaksi’nin kurucusu Nazım Salur tarafından 2015 yılında ‘Getir de getirelim’ sloganı ile hizmete sunuldu. İhtiyaç duyulan ürünleri 10 dakika gibi çok kısa bir süre içerisinde getirmeyi amaçlayan Getir’in en önemli özelliği sahip olduğu iş modeli ile dünyada bir ilke imza atması.

Getir uygulamasının girişim dünyasına katkıları

Akıllı telefonların yaygınlaşması ile gelişmeye başlayan mobil teknoloji alanında özellikle son zamanlarda talebe dayalı uygulamalar yükselişte. Türkiye’de de popüler olmaya başlayan bu tür uygulamalara, start-up ekosisteminin en önemli isimlerinden biri olan Nazım Salur,  BiTaksi uygulaması ile öncülük etti. Benzer şekilde talebe dayalı bir uygulama olan Getir, sahip olduğu iş model ile dünyada bir ilk. Mobil teknoloji ile yapılabileceklerin sadece %3’ünün yapılabildiğini ifade eden Salur’un Getir girişimi; mobil teknoloji, perakende ve lojistik alanındaki bilgileri sentezleyerek yaratıcı ve insanların ihtiyaçlarına en uygun şekilde cevap veren bir uygulama olması ile diğer mobil uygulamalardan farklı hale geliyor.

Uygulamanın en önemli özellikleri

Mobil alışveriş uygulaması olan Getir, önceliği zaman olan bir uygulama olması nedeniyle ayırt edici bir özelliğe sahip. Zamanın kısıtlı olduğu özellikle de büyük şehirlerde zamanın paradan daha değerli olduğu durumlarda ihtiyaç duyulan ürünü çok kısa bir sürede getirerek zamandan tasarruf edilmesini sağlıyor. Oldukça fazla dağıtım ağı bulunan, hedef kitlesi büyük şehirlerde acelesi olan ve zamanı olmayan kişiler olan uygulama ile su, yiyecek, bebek bezi, tıraş köpüğü kedi-köpek maması, ampul gibi çeşitli temel ihtiyaç ürünleri getirtilebiliyor.

Hayatın kolaylaşmasını sağlayan Getir uygulamasında hangi sipariş verilmek isteniyorsa o kategori seçilerek ürün sepete ekleniyor. Yiyecek, ev bakım, bebek, evcil hayvan, teknoloji  gibi kategorileri bulunan uygulamanın en önemli özelliklerinden biri kredi kartı ile sipariş verildikten sonra adres yazmaya gerek olmadan kuryenin bulunulan adresi tespit edebiliyor olması. Birçok yerde deposu bulunan Getir, verilen siparişleri kendi bünyesindeki kuryeleri ile getiriyor. GPS teknolojisi ile kuryeyi harita üzerinden takip edebilmek bir diğer önemli özelliği.

Şimdilik sadece İstanbul içinde hizmet veren uygulamanın teslimat süresi 10 dakika gibi çok kısa bir zamanda gerçekleşiyor. Henüz sipariş verilmeden de tahmini teslimat süresi hakkında bilgi vererek kolaylık sağlıyor. 7/24 hizmet veren Getir, aynı zamanda yaptığı bazı kampanyalar ile de biliniyor. Müşterilerine bedava ürün hizmeti ya da kredi kartı ile yapılan alışverişlerde indirim imkanı sunuyor.

Ücretsiz olarak sunulan hizmette konum değişikliği yapılarak istenilen yere sipariş verilebiliyor. Siparişi getiren kurye hakkında bilgiler açıkça görülebildiği gibi değerlendirme yapılıp teslimat süresi ile ilgili geri bildirim yapılabiliyor. Müşteriler ürün tavsiyesinde bulunup ürün yelpazesinin genişlemesine katkıda bulunabiliyor. Müşteri alışkanlıklıklarının değişmesini de sağlayan Getir, ilerleyen zamanlarda yurt dışında hizmet vermeyi amaçlıyor.

 

Getir Satıştaki Ürünler

Meyve, Sebze,  Et ve et ürünleri, Tavuk ve tavuk ürünleri, Balık ve balık ürünleri, Süt ve süt ürünleri, Kavhaltılık, Gıda, Şekerleme,  Gazlı ve gazsız içecekler, bebek ürünleri, Temizlik ve kozmetik ürünleri, Elektronik vb ürünler.

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir