1902'lerden kalan "uçan tren"

1902’lerden kalan “uçan tren”

Museum of Modern Art’ın arşivlerinden çıkarılan bir videoyu işlemden geçiren bir YouTuber, 1902’den kalma bir Alman “Uçan Tren” yolculuğunu 2021 yılının detayları ile görmemizi sağlıyor. Günümüzde Wuppertal olarak bilinen bölgede hala çalışmaya devam eden tren, 1900’lerde insanların hayatını sanki oradaymışsınız gibi gösteren sanal bir tura benziyor.

At arabalarının, sokaklarda oynayan çocukların ve Wupper Nehri’nin muhteşem manzaralarını yakalayan görüntüler, tarihçilerin büyük ilgisini çekiyor.

İnanılmaz görüntüler, uzun zaman önce yaşanan yaşamlara modern bir bakış sağlamak için eski görüntüleri renklendirmesi ve yükseltmesi ile tanınan YouTuber Denis Shiryaev tarafından dönüştürüldü. Shiryaev’in yöneticisi olduğu neural.love firması sinir ağları ve yapay zeka kullanarak çekim kalitesini artıran çalışmaları ile tanınıyor. Geliştirdikleri dikkat çekici görüntüler arasında Apollo 16 Ay aracının görüntü kayıtları da bulunuyor.

Kaynak malzeme Modern Sanat Müzesi tarafından sağlandı ve orijinal hali ile zaten oldukça etkileyici görünüyor. 1902’de gerçekleştirilen çekimde görüntüler, o gün için son derece ayrıntılı olan Biograph 68mm stok filme çekilmiş. Bununla birlikte, her şey 4K ve saniyede 60 kare olarak daha iyi görünüyor.

Videoyu aşağıda izleyebilirsiniz:

[60 fps] The Flying Train, Germany, 1902[60 fps] The Flying Train, Germany, 1902?? Source video from The Museum of Modern Art channel: ?? Huge and sincere thank you to MoMA for making it available online in such great quality. ?? Upscaled with neural networks footage of “Wuppertal Schwebebahn” shot in 1902. Btw, the train system hasn‘t changed much and still functional. The “Schwebebahn” was built mostly over the river to save space. ?? You can reach me here: ? Upscaled to 4K; ? FPS boosted to 60 frames per second, I have also fixed some playback speed issues; ? Stabilized; ? Colorized – please, be aware that colorization colors are not real and fake, colorization was made only for the ambiance and do not represent real historical data. ? Note: Contrary to the text at the beginning, the city “Wuppertal” didn’t yet exist in 1902. Back then, these were a handful of seperated cities and towns called “Elberfeld”, “Ronsdorf”, “Cronenberg”, “Vohwinkel” and “Barmen”. These cities were united in 1929 under the name “Barmen-Elberfeld” and were renamed into “Wuppertal” in 1930, according to the fact that the cities are located around the Wupper river. ?? An interesting fact about that train system: Tuffi was a female circus elephant that became famous in West Germany during 1950 when she accidentally fell from the Wuppertal Schwebebahn into the River Wupper underneath. On 21 July 1950 the circus director Franz Althoff had Tuffi, four years old, to travel on the suspended monorail in Wuppertal, as a publicity stunt. The elephant trumpeted wildly and ran through the wagon, broke through a window and fell ~12 meters (39 ft) down into the River Wupper, suffering only minor injuries. A panic had broken out in the wagon and some passengers were injured. Althoff helped the elephant out of the water. Both the circus director and the official who had allowed the ride were fined. Source: ______ ?? Song: Deluge by Cellophane Sam #Wuppertal #Germany #Upscale #60fps #4k #machinelearning

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir