Commodore 64 ile Bitcoin çıkar mı?

Commodore 64 ile Bitcoin çıkar mı?

Devam eden kripto para patlaması, dünya genelinde pek çok insanı peşinden sürüklemeye devam ederken, öte yandan kripto para madenciliğine olan ilginin de katlanarak artmasına sebep oluyor. Kripto para madeni çıkartmak isteyenler ekran kartı pazarına yönelirken, ekran kartı stoklarının tükenmesine sebep oluyor. Bu nedenle dolayı şimdilerde yeni ekran kartlarından GeForce RTX 3080‘in piyasada bulunamaması oyun severleri artık çileden çıkarma noktasına gelmiş durumda.

Peki, kripto para kazımak için ekran kartı şart mı? Bu sorunun yanıtı hem evet hem hayır. Elbette kondisyonlu olarak kripto para madenciliği için ekran kartı aranan bir donanım, fakat bugüne kadar farklı yöntemlerle de kripto para çıkartılabildiğini gördük. Bunlara yeni bir örnek de bir YouTuber’dan geldi.

8-Bit Show And Tell isimli bir YouTuber, efsanevi oyun konsolu Commodore 64 ile Bitcoin madenciliğine başlamış. Daha önce Android akıllı telefonların kripto para madenciliğine giriş için kullanıldığını görmüştük, ancak 38 yıl öncenin teknolojisi olan Commodore 64’ün bu işe soyunduğunu ilk kez görüyoruz.

Elbette Commodore 64 ile bu işe başlanmış. Ancak 10 dolar kar getirmesi için tahmini 758 milyon yıl çalışması gerektiğini de söyleyelim ve sizleri Commodore 64 ile para madenciliği videosuyla baş başa bırakalım.

Bitcoin Mining on the Commodore 64?Bitcoin Mining on the Commodore 64?Can we strike it rich using “Bitcoin Miner 64” by YTM/Elysium on the Commodore 64? We’ll even pull out the SuperCPU 20MHz 65816 processor upgrade to see if it helps. Additionally we’ll set up a serial link from the C64 to a Windows 10 laptop to transfer a block to solve. Check out Adrian’s Digital Basement’s video he made in response to mine (haha, get it??): To support 8-Bit Show And Tell: Become a patron: One-time donation: 2nd channel: Stacksmashing’s original Game Boy miner: Download Bitcoin Miner 64: Learn more about how Bitcoin works by following links from this article: Index: 0:00 Intro – Bitcoin Miner 64 0:22 Walking through the BM64 display 2:36 Trying the SuperCPU 5:37 Transferring blocks by serial link by Python from Windows to C64 8:12 Processing a “real” (test) block 10:51 Robin From The Future: Adrian’s Digital Basement 13:16 Thanks to my patrons

Tekno Haberin

TeknoHaberin.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı blog sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknohaberin.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir